Новини

Пішов з життя колишній багаторічний керівник Чернівецького онкодиспансеру

У Чернівцях пішов з життя заслужений лікар України Анатолій Гонца, який раніше очолював онкодиспансер.

Про це повідомляється на сайті Буковинського клінічного онкологічного центру.

“З глибоким сумом та співчуттям сповіщаємо про передчасну смерть Заслуженого лікаря України Гонци Анатолія Олександровича”, – йдеться у повідомленні.

Анатолій Гонца: біографія

Він народився 3 серпня 1950 року. Розпочав трудову діяльність в Чернівецькому обласному клінічному онкологічному диспансері в серпні 1978 року на посаді лікаря-радіолога.

З 1988 року – кандидат медичних наук.

З 1991р. – вища кваліфікаційна категорія лікаря –радіолога, з 2000 року – вища кваліфікаційна категорія організатор охорони здоров’я.

На посаді головного лікаря Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру працював з лютого 1994 року по квітень 2016 року.

В 2004 році Гонца Анатолій Олександрович став лауреатом премії Чернівецької міськради ім. Б.Л. Радзіховського.

За вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я Буковини неодноразово нагороджений Почесними Грамотами Міністерства охорони здоров’я (2006 р., 2007 р., 2010 р.), Подякою Кабінету Міністрів України (2007р), Почесними грамотами Обласної державної адміністрації, Обласної ради.

У 2008 році присвоєно почесне звання – “Заслужений лікар України”.

За заслуги з відродження духовності в Україні А.О.Гонца нагороджений Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ – го ступеня (2008р.).

” ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.