Новини

Нарис про користь настільного тенісу*

Настільний теніс є популярною грою в різних країнах світу. Це не тільки захоплюючий вид спорту, а й можливість підтримувати себе у відмінній фізичній формі. Заняття настільним тенісом – це, перш за все, рух. В результаті багатьох досліджень встановлено, що користь від гри в настільний теніс для організму має бездоганний ефект. Який саме? Розберемося в сьогоднішній статті.

Тренування – хороший варіант підтримки фізичного Р·РґРѕСЂРѕРІ’СЏ

При виконанні певних фізичних вправ, організм людини отримує навантаження. Тренувальний ефект від гри в настільний теніс порівнюють з плаванням, бігом. За хвилину можна спалювати 6,6-10 ккал, чого цілком достатньо для щоденних занять спортом. Циклічні рухи у вигляді ходьби полягають у виконанні конкретних завдань. Пінг-понг складається з цілого комплексу рухів різного характеру і навантаження.

Гравець повинен бути сконцентрований, володіти спритністю, акробатичними навичками, постійно пересуватися РїРѕ невеликій ділянці. Швидкість С– спритність тенісистів перевершують показники спортсменів інших напрямків. Точність удару – головне якість, необхідна гравцеві. Приблизно, Р·Р° хвилину виконується 30-120 ударів ракеткою, Р° швидкість СЂСѓС…Сѓ СЂСѓРє становить 40 РєРј / РіРѕРґ. Концентрація РЅР° Рј’ячику необхідна для точного виконання РєРёРґРєР° РІ певну точку столу. Справитися Р· таким завданням можуть тільки вольові люди.

РџС–Рґ час РіСЂРё людина задіює РІСЃС– Рј’СЏР·Рё тіла. Першочергове навантаження припадає РЅР° СЂСѓРєРё С– РЅРѕРіРё. Дрібні пересування РїРѕ обмеженій площі прекрасно тренують Рј’СЏР·Рё РЅС–Рі, стегон. Далі включаються РІ роботу С– інші частини тіла – СЃРїРёРЅР°, тазостегновий С– плечовий суглоб, Рј’СЏР·Рё живота. Кінцева фаза вправ припадає РЅР° СЂСѓРєРё, РІ СЏРєРёС… знаходиться ракетка. Тенісист Р· РІРёСЃРѕРєРѕСЋ точністю приймає Рј’СЏС‡ С– відкидає Р№РѕРіРѕ противнику.

Слід виділити і не менш важливу якість – гнучкість. Без неї неможливо виконати ударний рух. Настільний теніс – це один з основних видів спорту, який розвиває рухливість суглобів. Для людей, які страждають на захворювання цієї частини тіла, лікарі часто рекомендують займатися захоплюючою грою пінг-понг. Фізичні здібності повинні розвивати реакцію, концентрацію, координацію. У початковій практиці тренери акцентують увагу на даних особливостях, щоб людина не впадала у відчай і мотивувала себе до подальшого розвитку. Займатися настільним тенісом можна в будь-якому віці.

Що дає гра в настільний теніс?

Цей РІРёРґ спорту характеризується аеробного сутністю. Р’С–РЅ має психотерапевтичний, емоційний, оздоровчий ефект РЅР° організм людини. РџС–Рґ час активної РіСЂРё тенісист РЅРµ може лінуватися, адже повинен знаходиться РІ постійній концентрації. Кожен елемент СЂСѓС…С–РІ задіює СЂС–Р·РЅС– Рј’СЏР·Рё, СЃРїСЂРёСЏС” втраті значної кількості калорій, енергії. Р’ результаті, гравець може швидко скинути зайву вагу, якщо С” така проблема. Для підтримки маси тіла С– С—С— зниження настільний теніс стане кращим помічником.

Окремо хочеться сказати РїСЂРѕ те, що РїС–РЅРі-РїРѕРЅРі РєРѕСЂРёСЃРЅРёР№ для дітей. Багато батьків Р· раннього РІС–РєСѓ привчають малюків РґРѕ цього РІРёРґСѓ спорту. Це прекрасний СЃРїРѕСЃС–Р± зміцнити Р·РґРѕСЂРѕРІ’СЏ, розслабитися, витратити активну енергію. Тенісні столи встановлюють РІ школах, дитячих розважальних центрах.

Крім всіх плюсів занять, виділяють наступні корисні властивості гри для дітей:
Поліпшення зору;

Тренування реакції;

Розвиток інтелекту;

Розвиток тактичних навичок;

Формування характеру, особистості;

Поліпшення почерку.

Як бачимо, настільний теніс дає для організму і тіла дуже важливі властивості, якості, задатки. Активний рух в поєднанні з позитивними емоціями здатні доставити людині багато задоволення. При цьому, гра не вимагає значних витрат часу і грошей. На сьогодні купити все для настільного тенісу можна в інтернет-магазині https://www.tt-energy.com/ за недорогою ціною. Досить 30 хвилин в день для тренувань, щоб гра дала необхідний ефект для організму. Діти, дорослі, люди похилого віку можуть азартної проводити час з користю для себе.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.