Новини

У Чернівцях зростуть тарифи на теплопостачання: виконком проголосував «за»

Сьогодні, 23 червня, виконавчий комітет Чернівецької міськради проголосував за встановлення нового тарифу на виробництво, транспортування та послугу з постачання теплової енергії на опалюваний період на 2021-2022 роки.

“Р—Р° проголосували 11 членів РІРёРєРѕРЅРєРѕРјСѓ, ніхто РЅРµ Р±СѓРІ проти С– РЅРµ утримався, повідомляє пресслужба Чернівцітеплокомуненерго, пише molbuk.ua

А це означає, що тариф на теплопостачання зросте приблизно на 70 відсотків.

На підприємстві це пояснюють тим, що понад 3 роки в Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні. Також за цей час вартість газу й електроенергії зросла в рази, змінився також розмір мінімальної зарплати.

“Фактично теплокомуненерго зобов’язали продавати послугу дешевше, аніж закуповувались газ та інші речі, необхідні для виготовлення та доставляння тепла”, – РїРѕСЏСЃРЅСЋС” директор “Теплокомуненерго” Ігор Ніколенко.

На підприємстві також просять врахувати таку інформацію:

-94% тарифу на тепло — це виробничі витрати. Тобто виготовлення тепла з газу, води та електрики; його доставлення; оплата праці, відповідні податкові відрахування. Лише 4,5% заплановано як прибуток, з якого більш ніж половина витрачається на виробничі інвестиції в мережі.

-3️мінилося законодавство, тому відтепер ціни за опалення на квадратний метр немає. Новий тариф передбачає відпускну ціну за гігакалорію. Це позитивно, бо будинки з лічильниками та індивідуальними тепловими пунктами можуть регулювати подачу тепла собі в будинок відповідно до погоди та чітко розуміти, скільки їм потрібно оплачувати.

-Для споживачів без лічильників вартість будуть розраховувати РІ залежності РІС–Рґ типу Р±СѓРґРёРЅРєСѓ та Р№РѕРіРѕ стану. До початку опалювального сезону незалежна проєктна організація подасть РЅРѕСЂРјРё розрахунку витрат гігакалорії тепла РЅР° квадратний метр РґРѕ теплокомуненерго, Р° підприємство надасть С—С… РЅР° затвердження РІРёРєРѕРЅРєРѕРјСѓ. Після цього РѕР±РѕРІ’СЏР·РєРѕРІРѕ повідомить таких споживачів.

-Будинки без утеплення мають багато втрат тепла через покрівлю, підвал, вікна тощо. Зрозуміло, що в такому разі витрати будуть значніші, тому варто скористатися програмами утеплення та модернізації, в яких передбачене співфінансування з міського бюджету або банків. У майбутньому це дасть змогу відчутно зменшити платіжки на теплову енергію.

“Теплокомуненерго С” стратегічно значимим для Рј. Чернівці та регулярно отримує фінансову підтримку для покриття першочергових зобов’язань, але це РЅРµ рятує підприємство, це шлях РІ РЅС–РєСѓРґРё, Р° точніше РґРѕ колапсу С– банкрутства. Необхідно справедливий тариф та вчасність розрахунків”, – переконаний Ігор Ніколенко.

Читайте РЅРѕРІРёРЅРё ” ” Сѓ Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.