Новини

Українці мають жити довше, – Зеленський презентував програму “Здорова Україна”

Чисельність населення України зменшується Р· кожним СЂРѕРєРѕРј. РџС–Рґ час всеукраїнського форуму “Україна 30” Володимир Зеленський презентував програму “Р—РґРѕСЂРѕРІР° Україна”, СЏРєР° націлена РЅР° Р·РјС–РЅСѓ СЃРїРѕСЃРѕР±Сѓ життя кожного українця.

“Здоровий С– активний СЃРїРѕСЃС–Р± життя мають бути популярними, мають бути РІ тренді. Мають стати якщо РЅРµ національною ідеєю, то принаймні невід’ємною частиною нашої ментальності Р№ стилем життя СѓСЃСЊРѕРіРѕ нашого українського суспільства”, – зазначає Володимир Зеленський, пише 24 канал.

Р— чого складатиметься програма “Р—РґРѕСЂРѕРІР° Україна”

Здорові звички починаються змалку

Перша складова програми – модель Р·РґРѕСЂРѕРІРѕС— школи. Це 8 компонентів задля зміцнення Р·РґРѕСЂРѕРІ’СЏ учнів РїРѕ РІСЃС–С… школах України. Серед РЅРёС…: Р·РјС–РЅР° концепції СѓСЂРѕРєС–РІ фізкультури, реформа шкільного харчування, СЏРєСѓ РЅРёРЅС– впроваджує Олена Зеленська та Р·РґРѕСЂРѕРІРµ С– смачне шкільне меню, СЏРєРµ СЂРѕР·СЂРѕР±РёРІ РІС–РґРѕРјРёР№ шеф-кухар Євген Клопотенко.

Також це популяризація спортивних секцій та гуртків й нові онлайн додатки, якими можна користуватися під час занять. Будуть впроваджені й зміни, розраховані для найменших дітей. Все для того, аби зробити здоровий спосіб життя в Україні звичкою.

Що зміниться для дорослих українців

Для тих, хто вже давно закінчив школу, розробили 2 складові програми “Р—РґРѕСЂРѕРІР° Україна”. Їхня РѕСЃРЅРѕРІРЅР° мета – зниження кількості передчасних смертей. Так, 85% передчасних смертей РІ Україні спричинені РЅРµ інфекційними захворюваннями, Р° хворобами системи РєСЂРѕРІРѕРѕР±С–РіСѓ та онкозахворюваннями.

Причиною 60% передчасних смертей в Україні є інфаркти та інсульти. Їхній появі сприяють відчутність фізичної активності, зайва вага, куріння, алкоголь та неправильне харчування. Але образ життя третини українців включає щонайменше 3 з цих фактори ризику.

Близько 75% українців не займаються фізичною активністю регулярно. За словами Володимира Зеленського, це відбувається з різних причин, зокрема через відсутність зручної та сучасної інфраструктури.

2 складові програми для дорослих:
Для людей віком від 55 років запровадять так звані медичні чекапи – повні медичні обстеження кожні 2 роки (а для деяких категорій кожного року). Це допоможе виявляти хвороби на ранніх стадіях, що значно підвищує шанси на одужання.

Третя складова програми націлена на створення активних парків та безкоштовних спортивних майданчиків по всій Україні – як і у містах, так і в маленьких селищах. На таких локаціях будуть таблички з QR-кодом. Відсканувавши його, ви перейдете на сайт, де можна обрати вправи різних комплексів та різної інтенсивності. Приємний бонус – займатися ви будете разом з українськими зірками.

Нині на сайті доповнюють розділ з вправами для людей з інвалідністю

Читайте РЅРѕРІРёРЅРё ” ” Сѓ Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.