Новини

Лінзи чи окуляри: що ефективніше при астигматизмі?*

А як часто ви відвідуєте окуліста? За санітарними нормами, здорова людина повинна кожного року проходити профілактичний огляд у офтальмолога. Такі візити дозволять запобігти розвитку багатьох захворювань очей та вберегти зір. А от людям із проблемами зору, зокрема з астигматизмом, слід бережно ставитися до здоров’я очей та ходити до окуліста не лише тоді, коли відчуваєте, що почитаєте ще гірше бачити, а відповідно до прописаного лікарем розкладу. Регулярність сеансів допоможе не лише підліковувати очі, а й відчути перевагу новітніх методик та способів підтримання зору. Так, сьогодні окулісти у своїй практиці активно застосовують радикальні та інноваційні методи лікування. Мова йде не тільки про операції на очах з допомогою лазера, а й про тенденцію носити контактні лінзи замість окулярів. Поява цього винаходу стала порятунком для багатьох людей з поганим зором, а для астигматиків справжнім подарунком долі. І ні, це не перебільшення, адже торичні лінзи для очей дозволили людям чітко бачити все, що нас оточує.

Чому ж лінзи зручніші, ніж окуляри, при астигматизмі

Багато людей, особливо старшого віку, ніяк не можуть наважитися перейти з окулярів на лінзи, хоч і перші не повністю задовольняють. Страх зумовлений, в першу чергу, щоденним зніманням лінз, яке, насправді, зовсім не складне. Тут варто розуміти, що при астигматизмі правильний підбір засобів для корекції зору є максимально важливим, тому краще відкинути будь-які переживання та надати перевагу контактним лінзам.

Чому ж вони кращі:

Лінзи щільно прилягають до ока. Якщо ми носимо окуляри, то між скельцем і рогівкою є певний простір, через який важко сфокусувати погляд на одній точці.

Торичні лінзи мають призматичний баласт. Що це означає? Така лінза не всюди має однакову товщину: верхня частина виробу значно тонша за нижню. Завдяки цьому очі правильно фокусуються на об’єкті, а чіткість зору не залежить від пори дня.

Різна діоптрійність. Сьогодні розроблені лінзи із оптичною силою до -10, що дуже зручно для людей, у яких спостерігається погіршення зору. Адже якщо астигматизм прогресує, то і відповідно діоптрійність зору знижується. А оскільки торичні контактні лінзи переважно двотижневі або місячні, то протягом кількох днів ви зможете придбати нові із потрібною вам оптичною силою. Погодьтеся, щомісяця купувати нові окуляри ви точно не будете.

Торичні лінзи: наскільки вони безпечні

Одягаючи окуляри, людина 100% впевнена, що вона точно не пошкодить рогівку ока. Тому і обираючи лінзи ми звертаємо увагу не лише на їхню діоптрійність, а й на матеріал, із якого вони виконані. Торичні лінзи виготовляються із гідрогелю та силікон-гідрогелю, який є безпечним для використання на очах. Крім того, такі лінзи мають і додаткові переваги:
гіпоалергенність

еластичність

зручні для слизової оболонки ока

чудово пропускають кисень

представлені моделями кращих світових виробників (Alcon, Bausch+Lomb, Interojo, Cooper Vision, Johnson & Johnson)

доступна вартість.

Обираючи контактні лінзи, безперечно, варто проконсультуватися із лікарем. Правильно підібравши торичні лінзи, ви зможете не лише побачити чітко об’єкти, а й повністю відновити зір. Адже спотворена форма кришталика при астигматизмі піддається корекції та лікуванню з допомогою такої оптики.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.