Новини

У Чернівцях тендери провели, а ремонтів доріг немає

Досі не розпочалися активні ремонтні роботи на дорогах. Їх, у кращому випадку, потрібно чекати наприкінці липня – на початку серпня. Дороги і досі всіяні ямами, а чернівецькі водії лише дивуються: “Де ж ремонти?”

Про це йдеться у публікації .

Ще місяць тому в мерії оприлюднили список доріг, які поточно ремонтуватимуть. У ньому майже 41 вулиця. Але на більшості з цих доріг ремонтників ще не було.

На сайті Прозоро вже проведено тендери з ремонту деяких доріг, на ще частину оголошено тендери.

Наприкінці травня оголосили тендери на поточнний ремонт вулиці Ярошинської за 98 тисяч гривень та на вулицю Гончарова теж 98 тисяч гривень. Торги ще тривають.

А ось на вулицях Гузар та Міцкевича, згідно з тендерною процедурою, вже би мав проводити ремонтні роботи МіськШЕП. Тут ремонт має завершитися до
15 червня. До цього ж періоду має бути закінчений поточний ремонт вулиці Південно-Кільцевої.

До 30 червня за договором закінчується ремонт на вулиці Машинобудівників, Федьковича, Київській, Данила Галицького. І хоч вже майже середина місяця, але роботи не розпочалися.

Загальна сума на поточний ремонт доріг у Чернівцях становить 20 мільйонів гривень. Така ж сума була виділена і минулого року. Але цьогоріч з поточними ремонтами затягнули.

– Потрібно провести 49 тендерів, а провели поки що 12. Причина у тому, що з 15 червня ліквідовують департамент ЖКГ, і ми би не встигли провести тендери.Тому зараз закриваємо усе силами МіськШЕПу. Там, де тендери провели, підрядники вже почали виконувати роботи, – запевняє начальник департаменту ЖКГ Григорій Прохоренко. – Якщо підрядники не вкладуться у терміни, будуть штрафні санкції.

Міжбудинкові проїзди, які в багатьох спальних районах у жахливому стані, ремонтувати найближчим часом не будуть.

– Із 20 мільйонів гривень, які йшли на поточний ремонт доріг, 4,5 мільйона гривень хотіли виділити на ремонт міжбудинкових проїздів. Було у списку приблизно 20 проїздів. Але бюджетна комісія не ухвалила це рішення, – пояснює Григорій Прохоренко.

– Тому міжбудинкові проїзди поки що не будуть ремонтувати. Додаткові гроші на ці роботи зможуть виділити лише після перевиконання бюджету, але коли це буде, наразі невідомо.

Водночас у департаменті ЖКГ зазначають, що список, де мають ремонтувати дороги, не кінцевий. Сподіваються, що вдасться відремонтувати більше доріг завдяки економії на Прозоро. Але поки що потрібно дочекатися ремонту на тих дорогах, які вже запланували.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.