Новини

Небайдужа буковинка подарувала унікальну черепицю дитячій лікарні Чернівців, яка постраждала від удару блискавки

Небайдужа мешканка Буковини подарувала оригінальну рідкісну черепицю виробництва минулого століття Чернівецькій міській дитячій лікарні, будівля якої днями постраждала внаслідок влучення блискавки.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці медичного закладу, пише molbuk.ua

Мешканка колишнього Кіцманського району Марія Лютик, прочитавши у інтернеті новину про те, що лікарня постраждала внаслідок удару блискавки, вирішила зателефонувати до медичного закладу і сповістила, що вона може допомогти лікарні.

“Жінка запросила приїхати спеціалістів і повідомила, що у неї зберігаються покрівельні матеріали, подібні до тих, що на фотографії”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що дах педіатричного корпусу закладу, з якого почалася історія шпиталю і якому вже виповнилося понад 110 років, вкрито червоною оригінальною черепицею минулого століття і для його відновлення не можуть бути використано сучасні покрівельні матеріали чи якийсь інший сорт традиційної черепиці

“Пані Марія Лютик, мешканка Кіцманського району, яка відгукнулась на інформацію у ФБ КНП МДКЛ, запропонувала оглянути зразки покрівельного матеріалу. Як виявилось, це саме така черепиця, яка була вкрай необхідною для проведення ремонту шпилю даху! Наразі працюють майстри для визначення обсягів ремонтних робіт з ліквідації аварії. Адміністрація лікарні, колектив закладу щиро дякують благодійниці пані Марії Лютик за активну громадянську позицію та допомогу!”, – йдеться у дописі.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях під час раптової зливи розряд блискавки влучив у шпиль башти історичної будівлі міської дитячої клінічної лікарні і пошкодив її покриття.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.