Новини

Буковинців запрошують на прощу до Зарваниці

Товариство українських студентів-католиків “Обнова” у Чернівцях запрошує всіх охочих долучитися до молодіжної прощі до Зарваницького духовного центру.

Про це йдеться на Facebook-сторінці “Обнови”, пише molbuk.ua

“Зарваницька Богородиця кличе нас! Друзі, раді запросити вас на ХІІІ молодіжну прощу з Товариством “Обнова”. Щороку ми вирушаємо у 150-ти кілометрову мандрівку, щоб відвідати Богородицю у Зарваниці. Дорога завжди сповнена благодаті, вона наповнює наші серця, дозволяє побути наодинці з собою та з спільнотою однодумців, через яких промовляє Господь. Запрошуємо розділити паломництво з нами!” – йдеться у дописі.

Мандрівка триватиме з 1 по 4 липня.

Довідка

Всеукраїнська проща до Зарваниці — найбільша щорічна проща вірних Української греко-католицької церкви до Зарваницького духовного центру, що знаходиться в колишньому Теребовлянському районі Тернопільської області.

Зарваницький духовний центр відпустового значення набув у 1867 році, коли відбулася урочиста коронація чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької і тодішній Папа Пій IX надав їй відпустового статусу.

22 липня розпочалася перша національна всеукраїнська проща, участь у якій взяли майже півмільйона прочан із багатьох країн світу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.