Новини

«Слуга народу» Тимофійчук відмовився вступати до депутатської групи бізнесмена з Буковини Павлюка – ЗМІ

Нардеп “Слуги народу” Володимир Тимофійчук, який також є уродженцем Прикарпаття і випускником Чернівецького національного університету, відмовився вступати до неформальної групи бізнесмена з Буковини Іллі Павлюка.

Про це йдеться у публікації видання Новое время.

35-річний фермер з Івано-Франківської області, Тимофійчук несподівано для партійних лідерів переміг на своєму окрузі, обігнавши опонента всього на 300 голосів. Під час кампанії до нього заїжджав нинішній спікер ВР Дмитро Разумков. Спочатку Тимофійчук сильно ніяковів в розмовах з журналістами. Він навіть попався на вудку депутата СН Олександра Куницького, пов’язаного з групою Ігоря Коломойського, який підіслав до ексфермера його земляка, блогера з Косова, який записав з ним серію бесід. На записах депутат з глибинки говорить на складному для розуміння діалекті, але чітко свариться російським матом. А також згадує колегу по СН Ігоря Фріса, якого вважає нечесним на руку.

“Найкращий поліграф — це автоген в сраку”, — відповідає Тимофійчук на пропозицію блогера розповісти про Фріса правду на детекторі брехні.

Після оприлюднення цих записів Куницький повідомив, що Тимофійчук погрожував косівському блогеру. Але історія не отримала продовження.

За час парламентської роботи Тимофійчук став співавтором понад 80 законопроєктів і залишається непохитним прихильником президента.

“Слуга народу” Микола Сольський, голова аграрного комітету ВР, в якому перебуває і депутат-фермер, відгукується про нього так: “Якби ви мене запитали про кого-небудь іншого, я б, можливо, не став коментувати, але Володимир [Тимофійчук] — надійний хлопець. Так, можливо, він недорікуватий і тому не лізе на сцену, але це — не головне”. Тимофійчук, мовляв, непогано освоївся в комітеті, працює над законопроєктами і голосує відповідно до партійної дисципліни. Також він проявив себе як прихильник запуску ринку землі.

Інший співрозмовник НВ з аграрного комітету на умовах анонімності зазначив ще одну деталь парламентської біографії ексфермера: той відмовився від неформальних пропозицій представників “групи Іллі Павлюка” приєднатися до них.

А ось Микола Княжицький, депутат з порошенківської ЄС, заявив НВ, що Тимофійчук забуває зв’язок з рідним краєм. І як приклад навів ситуацію зі святкуванням 150-річного ювілею відомого письменника родом з Прикарпаття Василя Стефаника, — на ньому з депутатів був присутній лише сам Княжицький. І це, мовляв, був не перший випадок, коли Тимофійчук проігнорував подібні заходи. У пресслужбі СН пояснили НВ, що депутат-аграрій недоступний для коментарів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.