Новини

Буковина лідирує за кількістю молодих людей, які після завершення навчання планують виїхати за кордон – опитування

Більше половини студентської та учнівської молоді, що мешкає на території Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей, схильна до зовнішньої міграції.

Як повідомляє у Facebook Міграційна служба Чернівецької області, до таких висновків дійшли фахівці інституту національних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України за результатами соціологічного опитування “Міграційна активність студентської та учнівського молоді Карпатського регіону України – 2020”.

Так, на Буковині виявилася найбільшою частка респондентів, що мають близького родича чи члена дальньої родини за кордоном – загалом про це засвідчили 74 % опитаних. Лідирує Чернівецька область і по кількості молоді, яка планує виїхати по завершенні навчання на постійне місце проживання за кордон – 8%.

95 % опитаних при цьому оцінили позитивно впровадження безвізового режиму, що дозволив спростити міжнародне переміщення українців, покращив можливості для подорожей, навчання та працевлаштування за кордоном. Однак головним спонукальним чинником до виїзду за кордон на ПМП молодь Карпатського регіону назвала низький рівень оплати праці в Україні (51% опитаних). Також Чернівецьку область вирізняє найвища частка тих, кого до стаціонарної міграції спонукали житлові проблеми (6,9% опитаних).

Розрахунок імовірної заробітної плати в Україні, що була би прийнятною для опитаних і могла б гіпотетично понизити міграційну активність молоді, склав в середньому 765 євро.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.