Новини

Що означає перехід Буковини у «зелену» зону карантину: пояснення головної санлікарки області

Відомості МОЗ про те, що всі регіони України відповідають вимогам “зеленої” карантинної зони ще не є рішенням про введення найслабших карантинних обмежень у цих областях.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомила в.о. генерального директора Чернівецького обласного лабораторного центру Наталія Гопко.

За її словами, таке рішення має ухвалити Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Рішення про перехід у “зелену” зону не прийматиметься окремо по кожній області. А коли буде критична кількість областей відповідати цим нормам, тоді Держкомісія ухвалить рішення про перехід регіонів у “зелену” зону карантину. То зараз воно фактично так і є. В нас майже всі показники відповідали цим нормам уже тривалий час, за винятком коефіцієнту виявлених випадків коронавірусу. Цей коефіцієнт має становити менше 4%. А у нас протягом двох останніх днів він таким і є”, – повідомила Гопко.

За словами головної санлікарки Чернівецької області, відсоток епідпорогу на Буковині теж зараз відповідає “зеленому” рівню.

“І всі інші показники – щодо завантаженості ліжок з киснем, кількості проведених тестувань на 100 тисяч населення – також залишаються у відповідності до “зеленого” рівня карантину”, – сказала Гопко.

Водночас посадовиця утрималась від коментарів щодо заходів, які будуть дозволені в Україні у межах дії “зеленої” зони карантину.

“Тому що, швидше за все, вони будуть визначатися окремо рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС. Але сказати, що ми зовсім можемо припинити будь-які обмежувальні заходи, буде не дуже правильно, адже хворі є. Їх мало, але вони є. І ми дуже сильно залежимо від того, наскільки чітко і правдиво повідомляють нам дані про контактних осіб”, – сказала Наталія Гопко.

Раніше повідомлялося, що усі регіони України, в тому числі й Чернівецька область, відповідають вимогам “зеленої” карантинної зони.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.