Новини

Більшість українців не хочуть, щоб Зеленський ішов на другий термін

54,5% українців не підтримують балотування Володимира Зеленського на другий президентський термін на виборах у 2024 році.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Водночас 37% опитаних підтримують другий термін Зеленського. Ще 5,9% респондентів не змогли відповісти, а 2,7% сказали, що до наступних виборів ще забагато часу.

Згідно з цим же опитуванням, якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то найбільшу підтримку отримав би Зеленський — за нього готові проголосувати 27,3% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці народний депутат і лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко — його готові підтримати 14,6%.

У травні 2020-го Зеленський натякав, що може висунути свою кандидатуру на виборах президента вдруге: “Щиро — однієї [каденції] не вистачить”. Але під час передвиборчої кампанії він обіцяв, що йде лише на один термін.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк нам розповідав, що Зеленський, імовірно, вдруге балотуватиметься у президенти, щоб “довести до логічного завершення” ініціативи, які він уже розпочав.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.