Новини

Вивезення сміття подорожчало: як зміниться надання послуги

Із першого червня чернівчани платитимуть за сміття по-новому і за новими тарифами.

Ціна зросла майже на 10 гривень – із 23 гривень до 29-31, йдеться у публікації .

Основне нововведення – тариф розщепили, і тепер споживачі будуть сплачувати за вивезення твердопобутових відходів, великогабаритного сміття та будівельного сміття. Також ще доведеться оплачувати абонентські послуги.

З першого травня сміття в Чернівцях вивозять приватні компанії. У Шевченківському районі це продовжить робити фірма “Альтфатер-Чернівці”, яка працює вже багато років.

У Першотравневому та Садгірському районах, замість “Спецкомунтрансу”, сміття буде вивозити нова приватна фірма “Укрвторресурс”.

Споживачам “Укрвторресурсу” не потрібно заново укладати договори. Вони будуть продовжені автоматично. Договори оприлюднять на сайті міськради, також у ЗМІ, і це буде вважатися укладенням договору. Тим, хто послуги оплачуватиме онлайн, рахунки підтягнуться автоматично, з банками вже уклали угоду.

У фірмах пояснюють, що подорожчання пов’язане з тим, що почали вивозити великогабаритне сміття. Щоправда, у приватному секторі за це потрібно буде домовлятися.

“Ми не маємо можливості встановлювати на всіх вулицях контейнери для великогабаритного сміття. Тому люди, які хочуть вивезти великогабаритне сміття, повинні нас про це повідомити. Наприклад, мешканці на вулиці Осінній прибирали і мають багато сміття. Хтось один відповідальний за це телефонує нам (098-638-444-3, 050-638-444-3), і ми привозимо великогабаритний контейнер, залишаємо його на кілька днів”, – каже заступник директора “Укрвторресурсу” Олександр Панкевич.

Мешканці заповнюють контейнер, і ми його вивозимо. За такою схемою будуть працювати по всій території обслуговування.

“Загалом маємо 3-4 великогабаритні контейнери, купувати багато великих контейнерів поки не плануємо, бо вартість одного – 48 тисяч гривень”, – пояснює Олександр Панкеви.

Водночас в “Укрвторресурсі” зазначають, що встановлять нові контейнери для твердопобутових відходів у нових місцях. Їх закупили майже 400 штук.

А ось сортування сміття у Чернівцях поки що не буде. І хоч сміттєсортувальна лінія на полігоні твердопобутових відходів у Чорнівці працює, але вивозити пластик із Чернівців немає охочих.

Ще одне нововведення для споживачів – додаткова абонентська плата. В “Укрвторесурсі” вона складає 2,70 грн. з одного абонента, в “Альтфатері” стягуватимуть три гривні абонентської плати.

Як пояснили в “Укрвторесурсі”, споживачі будуть платити за обслуговування свого рахунку і за те, що будуть отримувати повідомлення про оплату послуги.

Скільки будемо платити за вивезення сміття

“Альтфатер-Чернівці”

Вивезення твердих побутових відходів у багатоквартирних будинках – 25,33 грн.
Вивезення твердих побутових відходів у будинки приватного сектора – 26,15 грн.
Вивезення великогабаритних побутових відходів – 2,55 грн.
Вивезення будівельних відходів – 2,54 грн.
Загалом – 30,42 грн (для багатоквартирних будинків), 31,24 (для будинків приватного сектора) з особи.
Додатково щомісяця 2,7 грн абонентської плати з одного абонента.

ТОВ Укрвторресурси-Буковини

Вивезення твердих побутових відходів у багатоквартирних будинках – 25,17 грн.
Вивезення твердих побутових відходів у будинках приватного сектора – 25,99 грн.
Вивезення великогабаритних побутових відходів – 2,14 грн.
Вивезення будівельним відходів – 2,15 грн.
Загалом – 29,46 (для багатоквартирних будинків), 30,28 (для будинків приватного сектору)
Додатково щомісяця 3 грн абонентської плати з одного абонента.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.