Новини

«Стає соромно»: священник закликав кандидата в депутати припинити агітацію в церквах

Богослов і священник УГКЦ Юстин Бойко у відкритому листі звернувся до кандидата в народні депутати по округу № 87 Олександра Шевченка від партії За Майбутнє із закликом не використовувати церкву в передвиборних цілях.

Відповідне звернення з’явилося в Facebook.

“Про причину ваших паломництв храмами Івано-Франківщини не трудно здогадатися. Вистачає зайти на інтернет-сторінку Центральної виборчої комісії України, щоб переконатися у тому, що нещодавно вас зареєстровано кандидатом до Верховної Ради України”, — написав він.

Священник додав, що коли він слухає виступи Шевченка в храмах, а також панегірики на його честь з вуст священників, то йому “стає соромно” як за священників, так і за Шевченка.

У зверненні зазначено, що використання храму суперечить постановам Синоду Єпископів УГКЦ. З відкритим листом до кандидата священник звернувся у зв’язку з негативною реакцією в сторону ієрархів, священників.

“Звертаюся до вас з величезним проханням припинити використовувати Церкву як майданчик передвиборчої компанії. Натомість наполегливо рекомендую перенести його на суспільно-політичний грунт, який є найбільш відповідним для цього”, — заявив священник.

Бойко закликав Шевченка пам’ятати “про культуру політичної поведінки християнина”.

Шеченко з 2004 по 2014 рік він був директором гірськолижного курорту Буковель. Він двічі обирався в парламент.

Довибори в одномандатному виборчому окрузі № 87 в Івано-Франківській області відбудуться 28 березня 2021 року. Колишній нардеп з цього округу від фракції Слуга народу Зіновій Андрійович склав мандат, оскільки його обрали на посаду міського голови міста Надвірна на Івано-Франківщині.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.