Новини

Захищає від раку і старіння: дієтолог пояснив, як правильно їсти редис

Редис (або, як в просторіччі, редиска) входить до топу 50 найздоровіших продуктів за всі часи. Але, щоб отримати від цього овоча максимальну користь для здоров’я, варто спочатку визначити для себе, як правильно їсти редис.

Про несподівану користь редиски розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург, пише Главред.

Лікар підкреслив, що редис у першу чергу маэ протипухлинну та протизапальну дію.

“Це не означає, що при запущеному раку можна цією редискою врятуватися, але якась надія є на те, що рак буде рости не так швидко. А оскільки запалення лежить в основі всіх вікових хвороб, то споживання редиски загалом уповільнює процес старіння”, – пояснив Гінзбург.

Кому не можна їсти редиску

Дієтолог підкреслив, що з обережністю їсти редис потрібно тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом:

– виразка;

– гастрит тощо.

При наявності таких захворювань не можна їсти редиску на голодний шлунок. До того ж, найкраще додавати в страви з редискою якусь пом’якшувальну добавку.

“Редиска містить ефір і гіркоту, які дратують слизову шлунка і можуть викликати загострення. Краще, як мінімум, її вживати після їжі, а не перед їжею, тобто не натщесерце і не замість їжі. Також при наявності захворювань краще вживати її з чимось пом’якшувальним, наприклад, із маслом або зі сметаною”, – пояснив лікар.

Кому особливо корисний редис

Їсти редиску натщесерце корисно тим, у кого знижена кислотність. Їм цей овоч допоможе поліпшити травлення і відділення шлункового соку.

Як правильно вибрати редиску

На закінчення Гінзбург дав пару порад, як вибрати найкращу редиску. За його словами, перед покупкою овоч варто помацати – і вибирати щільні плоди.

“М’якоть у розрізі повинна бути соковитою. Якщо плід вже розшаровується, на дотик пружинить або мнеться, редиска стара, брати не варто”, – порадив експерт.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.