Новини

Парковки у центрі Чернівців безкоштовні: стала відома причина

Частина парковок у центрі Чернівців зараз безкоштовні.

Це molbuk.ua підтвердив заступник міського голови Василь Зазуляк.

“В орендара закінчився договір, а інших претендентів на це не знайшлося”, – пояснив Василь Зазуляк.

На парковці на вулиці Івана Франка, немає жодного паркувальника. Раніше тут, щойно припаркував машину, підходив паркувальник і брав за стоянку п’ять гривень за годину. Тепер ніхто не підходить.

Така ж ситуація з парковкою на вулиці Головній, неподалік готелю “Київ”. Припаркувати машину можна безкоштовно, якщо вдасться знайти місце.

На вулиці Вірменській стоїть знак про платну стоянку, але паркувальник теж не підходить. Нікого немає і на парковці біля залізничного вокзалу.

У міськраді ще думають, що з цим робити і як довго парковки у центрі міста будуть безкоштовні.

Раніше на своїй фейсбук-сторінці Василь Зазуляк написав: “Наразі ми запускатимемо пілотну версію проєкту – значна центральна частина міста буде обладнана терміналами для оплати паркування, таблицями з QR-кодами. Паспорт цієї паркувальної зони розробляється і буде погоджений з поліцією, на цій території будуть працювати інспектори, доглядати за нею буде новостворене підприємство “Містосервіс”.

Кілька років тому парковки вже були у комунальній власності. Але потім їх віддали в оренду приватним підприємцям. Розмір оплати за годину стоянки визначили на засіданні виконкому. Ціна коливалася від 3 до 10 гривень. Щоправда, дуже часто самі паркувальники ціну могли завищити – і замість трьох гривень взяти п’ять.

За місця для паркування до міського бюджету Чернівців у 2020 році надійшли майже 975 тисяч гривень. Але офіційні суми значно менші, ніж паркувальники отримують прибутків. Адже у Чернівцях нараховують 586 паркомісць на 18 офіційних ділянках, призначених для цього.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.