Новини

Зеленський оглянув трасу «Житомир – Чернівці»: фури не мають знищити цю дорогу

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реконструкції автодороги державного значення Н-03 “Житомир – Чернівці”.

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави, пише molbuk.ua

Він оглянув ділянку на автошляху від Старокостянтинова до Хмельницького, реконструкція якої здійснюється в межах Національної програми “Велике будівництво”.

Як доповів Володимиру Зеленському міністр інфраструктури Олександр Кубраков, виконання робіт на цій ділянці розпочато в березні 2021 року. Вже проведено підготовчі роботи, встановлено водопропускну трубу та прокладається дренаж.

Загальна вартість проекту – 321,6 млн грн. Завершити реконструкцію автодороги планують до кінця поточного року за умови фінансування в повному обсязі.

“Тут уже всі процедури пройдені, підрядники визначені. Ділянка буде зроблена у цьому році”, – сказав Олександр Кубраков.

Президент наголосив на важливості дотримання перевізниками габаритно-вагових норм на автошляхах, щоб перевантажені автомобілі не руйнували новозбудовані та відремонтовані магістралі.

За словами голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, додатково до наявних в області п’яти автоматичних вагових комплексів буде встановлено ще три.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко додав, що сьогодні в парламенті розглядається законопроект щодо впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України. Він висловив сподівання, що після його ухвалення система запрацює вже за три місяці.

Президента поінформували, що цьогоріч на Хмельниччині в межах програми “Велике будівництво” планується відремонтувати 207 км доріг, зокрема 41 км траси М-30 Стрий – Ізварине (включно з двома мостами) та 95 км автошляху Н-03 “Житомир – Чернівці”.

Нагадаємо, на Буковині на трасі Н-03 “Житомир – Чернівці” капітально лагодять дві ділянки – неподалік Рингача та у межах села Припруття колишнього Новоселицького району.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.