Новини

«Нас 800 тисяч, і то половина на заробітках»: чиновник пояснив, чому на Буковині низький показник щеплень

Найбільший відсоток щеплених громадян у Києві (3,85%), найменший – на Луганщині (1,04%). У Чернівецькій області відсоток щеплених складає 2,57%.

Такі дані по темпах вакцинації оприлюднило МОЗ станом на 3 червня, пише molbuk.ua

Якщо ж дивитися на загальну кількість вакцинованих, то на Буковині вона найменша – 25 562. Тоді як у Києві, до прикладу, станом на 3 червня кількість вакцинованих складає 129 тисяч 827 осіб.

Проте директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний рекомендує звертати увагу не на загальну кількість вакцинованих, а саме на відсоток щеплених мешканців області. Адже кожен регіон має різну кількість населення.

“Полічіть кількість щеплених за добу на сто тисяч населення, і побачите, що ми впевнено займаємо середину. Наша область не може конкурувати з Дніпром, Києвом, Харковом, де по 4 з половиною мільйона людей. А у нас 800 тисяч, і то половина на заробітках. Тобто ми працюємо згідно алгоритмів, які нам надає МОЗ”, – пояснив посадовець.

Нагадаємо, днями Буковина отримала майже дві тисячі доз вакцини Pfizer-BioNTech. Протягом тижня їх використають для щеплення 1700 освітян, які записалися на імунізацію, а також медиків першого та другого етапів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.