Новини

Не сплатили за газ – будьте готові до арешту майна, рахунків, судових позовів*

Несплата за комунальні послуги може мати серйозні наслідки для споживача. Так, на період дії карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг та нарахування пені у разі несплати рахунків. Проте з боржників вже зараз стягуються оплати в примусовому порядку через суд. Наразі стягнено 5,3 млн грн на користь ТОВ “Чернівцігаз Збут”. Ще майже 6,8 млн грн, які також стягнено з боржників в судовому порядку, очікують на оплату. Окрім цього, невчасні та неповні оплати рахунків можуть призвести до арешту майна або блокування рахунків споживача.

Загалом серед 235 тис. клієнтів ТОВ “Чернівцігаз Збут” заборгованість за спожите блакитне паливо має 67%. Станом на початок травня загальний борг усіх клієнтів компанії склав 470 млн грн, а найбільше боргують мешканці Чернівців – 227 млн грн. Варто також зазначити, що незначна заборгованість до 1 тис. грн складає 23,7 млн грн, а ось борги понад 3 тис. грн сукупно складають 333 млн грн. Саме ця категорія споживачів наражає себе на небезпеку судових позовів, арешту майна та примусових стягнень.

У цивілізованих країнах діє принцип “спожив-сплатив” – в інакшому випадку діють серйозні штрафи. Поки в Україні карантин, встановлені певні обмеження на ці санкції, але накопичені борги в будь-якому випадку доведеться повертати. Тож рекомендуємо робити це самостійно, не доводячи справу до суду та виконавчої служби.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.