Новини

«Жодних прокладок»: чиновник розповів, чим його управління відрізнятиметься від «інспекції Обшанського»

З 2 червня замість інспекції з благоустрою, очолюваної Сергієм Обшанським, запрацювало управління порядку та контролю за благоустроєм міської ради.

Якими будуть його функції та чим воно відрізнятиметься від колишньої інспекції, розповів у коментарі molbuk.ua керівник Віталій Колодрібський, який офіційно очолив управління з 2 червня.

“Раніше інспекція з благоустрою була у структурі департаменту житлово-комунального господарства. Тепер управління буде відокремлене з підпорядкуванням напряму міському голові – без заступників. Тобто контрольний блок взагалі по всьому голова виводить на себе для оперативного реагування, контролю. Адже контрольні функції повинні розповсюджуватися на всі департаменти, управління, комунальні підприємства. Не може бути жодних “прокладок”. Ми повинні мати право складати протоколи на всіх керівників, тому воно має бути підпорядковане безпосередньо голові”, – зазначив Віталій Колодрібський.

За словами посадовця, з 1 липня у структурі департаменту ЖКГ також створять підрозділ благоустрою, який буде перевіряти, наскільки всі управлінські компанії дотримуються правил чистоти, за що місто платить з бюджету кошти за прибирання сміття. Вони будуть контролювати, фіксувати, де є порушення, щоби ми не сплачували за повітря.

“А ми вже будемо притягувати до відповідальності керівників управлінських компаній”, – пояснив В. Колодрібський.

Нове управління також займатиметься паркуванням у місті (обіцяють розширити штат інспекторів), стихійними сміттєзвалищами, незаконними вивісками та дротами на стовпах, кондиціонерами, встановленими без погодження, стихійною торгівлею, стежитимуть, щоби всі розкопки у місті потім приводили знову в порядок тощо.

“Тобто наші інспектори будуть притягувати до адміністративної відповідальності порушників, поки ті не усунуть недоліки і не приведуть їх у відповідність до норм. Наше завдання – щоби всі, незалежно від кольору, партійності, грошей, становища у бізнесі – працювали за єдиними стандартами, які закладені у правила благоустрою”, – зазначив чиновник.

Він додав, що спочатку у місті перевірять об’єкти на наявність порушень, потім внесуть відповідні приписи і дадуть терміни для усунення недоліків.

“А вже якщо не буде позитивних змін, вмикатимемо каральну функцію”, – наголосив Віталій Колодрібський.

Нагадаємо, з 2 червня начальником управління порядку та контролю за благоустроєм міської ради призначили Віталія Івановича Колодрібського.

Раніше molbuk.ua опублікував дані декларації Віталія Колодрібського за 2020-ий рік.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.