Новини

Вчені вияснили, чи природне інфікування Covid-19 захищає краще, ніж вакцини

За словами багатьох лікарів-інфекціоністів, вакцини від COVID-19 забезпечують кращий захист, ніж той, що формується після природного інфікування, шляхом утворення більш стійкої імунної відповіді.

Філіп Фельгнер, експерт з інфекційних захворювань та директор Центру досліджень і розробок вакцин Каліфорнійського університету в Ірвіні, радить вакцинуватися всім, включаючи тих, хто перехворів, повідомляє Obozrevatel.

Свій висновок він ґрунтує на оцінці та порівнянні тисяч зразків крові людей, які перехворіли на коронавірус та отримали мРНК-вакцину – Pfizer або Moderna, у рамках нового дослідження.

Результати його роботи були нещодавно опубліковані та зараз проходять рецензування. Згідно з отриманими даними, антитіл після другої дози вакцини у десять разів більше, ніж у тих, хто вилікувався від COVID-19.

Представники CDC (Центру по контролю та профілактиці захворювань США) з цим висновком згодні. Вони відзначають, що після природного зараження ймовірність повторного інфікування згодом (через кілька місяців) може зрости, а вакцини забезпечують кращий захист.

У CDC говорять про те, що ризик важкого захворювання та смерті від COVID-19 набагато вище будь-яких переваг природного імунітету.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.