Новини

Яценюк закликав владу відзначити Назарія Яремчука

Двічі прем’єр-міністр України родом із Чернівців Арсеній Яценюк у своїй промові на фестивалі “Обнова-фест” закликав буковинців гуртом звернутися до української влади на державному рівні відзначити видатного буковинського співака Назарія Яремчука.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

“Буковина – це велика земля, яка народила видатних людей, що мали і мають до сьогодні відношення до нашої української Незалежності. Це Леонтій Сандуляк, який є співавтором “Акту проголошення Незалежності України”, це космонавт Леонід Каденюк, це письменниця Марія Матіос, співак Назарій Яремчук… Це десятки буковинців, яких можна сміливо назвати батьками-засновниками. Для мене це мій батько, Петро Яценюк, який викладав у цьому університеті (ЧНУ ім. Ю. Федьковича – авт.). На жаль, він покинув цей світ, але він не покинув моє серце. Мама тут…”, – сказав Арсеній Яценюк.

Він закликав підтримати звернення до влади щодо вшанування Назарія Яремчука, адже цьогоріч відзначатимуть 70 років від дня народження легендарного артиста.

“Я би хотів звернутися з цієї трибуни з проханням. Адже у цьому році – 70 років від дня народження Назарія Яремчука. І було би файно і правильно, щоби ми всім нашим колективом звернулися до української влади, аби в цьому році на державному рівні відзначити голос свободи, голос українства і голос буковинства – Назарія Яремчука”, – зауважив екс-прем’єр.

Пропозицію Арсенія Яценюка присутні підтримали оплесками.

Нагадаємо, у Чернівцях триває етнодуховний фестиваль “Обнова-фест”. Дійство відбуватиметься у шести локаціях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.