Новини

У Чернівцях збирають гроші на видання другої частини інклюзивної казки про Зайчика-нестрибайчика

Відома письменниця з Чернівців Оксана Драчковська закликала усіх небайдужих підтримати видання другої частини її книги “Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама”.

Про це вона сказала у відеозверненні, яке поширила на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

“Ми просимо вас допомогти нам втілити надзвичайно важливий для суспільства просвітницький проєкт”, – повідомила Драчковська.

За словами письменниці, для видання другої частини книги потрібно зібрати 65 тисяч гривень.

“Для когось ця сума, мабуть, смішна, а для нас із Назарчиком, з нашою 4-тисячною пенсією, дуже серйозна”, – повідомила Оксана Драчковська.

“Я написала продовження історії Зайчика-нестрибайчика. Наш герой трохи підріс, багато чого навчився, і вирушає у свою першу подорож. З якими труднощами він зіштовхнеться? З багатьма труднощами. Бо хоч це і казка, але вона реалістична. Вперше в Україні ми говоримо про стандарти доступного середовища абсолютно простою і зрозумілою навіть дітям мовою. Тепер ні в кого не виникатиме питання: “А яким має бути правильний пандус?”. Навіть діти знатимуть – 5 градусів”, – розповіла авторка книги.

“Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама” – це автобіографічна історія-казка Оксани Драчковської для діток про себе та свого синочка Назарка, який, на жаль, із самого народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити. Мама Оксана щодня веде боротьбу за краще майбутнє для всіх особливих людей, для Назарка.

Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові, як не варто здаватися, коли важко і як жити в цьому світі, який, здебільшого, призначений для звичайних людей.

Оксана Драчовська вже не перший рік разом з однодумцями борються у Чернівцях з безбар’єрністю, аби маломобільні люди могли без перешкод дістатися у всі заклади. У багатьох закладах Чернівців з’явилися пандуси саме завдяки Оксані та її однодумцям.

Куди можна перерахувати гроші на видання другої частини “Зайчика-нестрибайчика”

Усі небайдужі можуть надіслати кошти на картковий банківський рахунок: 4149 6090 0368 9785.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.