Новини

У місті на Буковині депутати закривають дитсадок: мешканці обурені

У Новодністровську Чернівецької області депутати міської ради проголосували за закриття одного із дитсадків міста. Мешканці невдоволені таким рішенням депутатів.

Рішення ухвалили сьогодні, 27 травня на сесії Новодністровської міської ради, пише molbuk.ua

Як повідомила кореспондентці molbuk.ua мер Новодністровська Наталія Цимбалюк, закрити садочок “Теремок” вирішили, бо вихованців дитсадків, які проживають у місті, можна розмістити у двох інших діючих дошкільних закладах.

“У нас є три дитячі садки: “Ромашка”, “Радість” та “Теремок”. В останньому тільки три групи. Навантаження на садочки немає, та й кількість дітей дозволяє розмістити їх у двох інших. Тому з першого вересня дітей переведуть разом із вихователями в інші садки”, – каже пані Наталія.

У приміщенні ліквідованого дитсадка планують розмістити центр соціальних послуг.

“Там могли би займатися дітки з інвалідністю. Раніше такий центр був у лікарні, але через пандемію коронавірусу стало недоцільно його розміщувати там. Хочу сказати, що діти, які перейдуть в інші дитсадки, отримають навіть покращені умови, бо приміщення вже давно було неповноцінним”, – розповідає Цимбалюк.

За словами посадовиці, проти закриття “Теремка” спершу протестував колектив дитсадка.

“Це прикро сприйняв спершу колектив садочка, бо доведеться скорочувати працівників. Потім вже й батьки дітей виступили проти”, – сказала мер Новодністровська.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.