Новини

Центральні клумби порожні: у Чернівцях досі не виділили кошти на закупівлю квітів

Величезна клумба на Центральній площі без квітів. Тут відцвіли тюльпани, а інших квітів ще не посадили. Коштів на це поки що нема.

Про це molbuk.ua розповіли у тресті зеленого господарства.

Зараз у місті почали висаджувати на клумбах чорнобривці. Вже зробили це на вулиці Головній біля центрального парку. Але поки що не можуть висадити квіти у клумби на площах міста. 

“Чорнобривці ми самі вирощуємо і вже їх починаємо садити. А у центрі міста висаджуємо квіти, які закуповуємо, – бегонії, петунії, сурфінії. На них минулими роками витрачали чималі суми. Чи придбаємо їх цього року, не знаємо. У нас досі не проведені тендери, тож квіти поки що не купуємо. Хоча вже час їх садити”, – зазначила інженер з озеленення Алла Хомутовська.

Наразі на поточний ремонт насаджень виділили цьогоріч 500 тисяч гривень. Минулими роками на це витрачали майже 4 мільйони гривень.

“Квіти для клумб на центральних площах міста закуповували тисячами. Вони всі дорогі і йшло чимало коштів. Фінансування на їхню закупівлю зараз немає, тому не наважуємося їх купувати, бо якщо грошей не отримаємо, не зможемо розрахуватися”, – пояснила Алла Хомутовська.

Тендери на озеленення оголошують зазвичай у лютому-березні. Цього року тендери теж оголосили. Але його не змогли провести через оскарження одного з учасників, який робить це вже тричі і, відповідно, процес затягується.

“У департаменті ЖКГ пообіцяли, що у червні кошти на придбання квітів виділять. Сподіваються, що вони будуть і у червні квіти з’являться на клумбах Чернівців”, – сказала Алла Хомутовська.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.