Новини

Хочете, щоб роутер тягнув 300 Мбіт/с і більше? Компанія “Intelekt” поділилася порадами з вибору обладнання!*

Коли ми роздумуємо над підключенням інтернету, підсвідомо прописуємо завдання, які він повинен виконувати. Так, чи не першою характеристикою для всіх є якісний зв’язок. Від чого ж він залежить? Від провайдера? Звісно, добросовісність компанії, яка надаватиме послуги, є важливою, але найчастіше потужність сигналу напряму залежить від самого обладнання, зокрема пристроїв, які роздають Wi-Fi. Логічно ж, якщо ви замовили дешевий неякісний роутер, то звинувачувати когось у тому, що він “не тягне” безглуздо. Щоб проблем з організацією мережі не виникало, потрібно знати, які характеристики має хороший маршрутизатор. Фахівці компанії Intelekt поділилися секретом, як вибрати роутер.

По-перше, переконайтеся, що тип WAN-порту відповідає типу підключення, який надає провайдер. Це важливо, адже саме в цей роз’єм повинен входити інтернет-кабель. Інформацію про тип підключення ви можете уточнити у провайдера. Якщо ж вам вдалося придбати роутер з універсальним портом, тоді стороння допомога вам не потрібна.

По-друге, з’ясуйте, скільки LAN-портів є у вашому роутері та якого вони типу. Взагалі існує два типи LAN-портів – Fast Ethernet та Gigabit Ethernet, швидкістю до 100 Мбіт/с та 1 Гбіт/с відповідно. Як правило, будь-який такий пристрій має 4 або 5 портів, які допомагають забезпечити максимальну швидкість. Якщо вам потрібно безперервно підключитися до потужної трансляції або запустити гру, то кабельне підключення, яке забезпечується LAN-портом вас виручить.

По-третє, оберіть стандарт підключення. Така характеристика необхідна для забезпечення якісної передачі даних з пристроїв, підключених до роутера. Зараз актуальними є два стандарти – 802.11n та 802.11ас. Максимальна швидкість, яку підтримують маршрутизатори стандарту 802.11n, сягає до 600 Мбіт/с, а от стандарт 802.11ас працює з гігабітним підключенням і видає до 6,77 Гбіт/с. Тут важливо розуміти, що чим потужніший роутер, тим і вищою має бути швидкість підключення, адже якщо ваші пристрої не тягнуть гігабітний інтернет, то такий роутер буде невигідною покупкою.

По-четверте, звертайте увагу на діапазон Wi-Fi. Не купуйте сьогодні роутери з частотою 2,4 ГГц, вони не зможуть забезпечити належне з’єднання і підключатися до багатьох каналів. Пристрої, що працюють на частоті 5 ГГц легше долають перешкоди в приміщеннях та менше навантажуються.

По-п’яте, пам’ятайте, що антени не заважають, а навпаки – посилюють сигнал. Якщо у вас підключений інтернет зі швидкістю більшою, ніж 100 Мбіт/с, а також у приміщенні є перешкоди для Wi-Fi-сигналу, варто купувати пристрій з двома або трьома антенами. Оскільки кожна з них може збільшувати швидкість до 150 Мбіт/с на пристроях зі стандартом n та до 433 Мбіт/с на пристроях зі стандартом ас.

По-шосте, якщо вам потрібно налаштувати мережеве сховище з доступом до ваших файлів з будь-якого місця, де є wi-fi, обирайте моделі з USB-портом або роз’ємом для модема.

Пам’ятайте, дійсно хороший роутер легко пристосовується до зміни умов підключення. Якщо ви вирішили підключитися до іншого тарифу, за яким швидкість вашого інтернету збільшиться до 300 чи навіть Мбіт/с, якісне обладнання таку зміну навіть не відчує. Тому якщо ви впевнені в потужності свого роутера, можете скористатися цікавою пропозицією від компанії Intelekt. За якою з травня 2021 року для всіх абонентів провайдера діє безпрецедентна умова – мінімальний тариф з обмеженням швидкості до 300 Мбіт/сек. При цьому вартість не змінюється!

Отримуй більше з Інтелектом. Спробуйте нові тарифи від 300 до 10 000 Мегабіт вже сьогодні.

Телефонуйте: (095) 769-19-18.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.