Новини

Таліби заборонили жінкам говорити у публічних місцях — AP

Лідер терористичної організації Талібан в Афганістані Хібатулла Ахундзада затвердив закони, за яким жінкам забороняють говорити й показувати обличчя у громадських місцях.

Про це повідомляє агентство Associated Press у п’ятницю, 23 серпня.

Як зазначає AP, у 2021 році таліби створили міністерство з “пропаганди чеснот та запобігання пороку”. 21 серпня так зване міністерство оприлюднило свої закони “про пороки та чесноти, які стосуються таких аспектів повсякденного життя, як громадський транспорт, музика та святкування”.

Журналісти додають, що ці закони викладені у документі, що складається зі 114 сторінок та 35 статей. З цим документом ознайомилися журналісти AP, вони стверджують, що документ є “першою офіційною декларацією законів про пороки та чесноти в Афганістані після захоплення влади”.

Стаття 13 цього закону стосується жінок. Зокрема, там йдеться про те, що жінка у публічних місцях має завжди прикривати своє тіло та обличчя. Їхній одяг не повинен бути тонким, обтислим або коротким.

Згідно з документом, жінкам не можна говорити публічно. Їм заборонили говорити з чоловіками, які не є їхніми родичами або не одружені.

17 липня в журналі в PLOS ONE опублікували дослідження, згідно з яким більшість афганців заявили, що підтримує боротьбу за права жінок.

Після приходу Талібану до влади 2021 року права жінок в Афганістані значно погіршилися: було введено заборону на вищу освіту для жінок, багато хто з них втратив роботу, і збільшилася кількість ранніх шлюбів і випадків гендерного насильства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.