Новини

Бізнесмен з Чернівців судиться із Зеленським: назвали дату першого засідання суду

Перше засідання Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України у справі за позовом бізнесмена з Чернівців Олександра Єрімічука проти президента України Володимира Зеленського, відбудеться 6 липня о 16.00.

Про це стало відомо із судової ухвали ВС, пише molbuk.ua

Згідно із судовими матеріалами, справу розглядатимуть за правилами спрощеного позовного провадження колегією в складі п’яти суддів.

Судове засідання відбудеться о 16.00 6 липня 2021 року в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 5.

Раніше повідомлялося, що бізнесмен з Чернівців, позбавлений українського громадянства Олександр Єрімічук подав до суду на президента України Володимира Зеленського, Раду національної безпеки та оборони й Службу безпеки України з вимогою скасувати указ президента Володимира Зеленського про введення санкцій.

Окрім того, Єрімічук подав судовий позов проти Зеленського, в якому просить суд скасування дію Указу президента про позбавлення бізнесмена українського громадянства.

Як відомо, 3 квітня президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО від 2 квітня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Під санкції потрапили 10 осіб, яких пов’язують з контрабандою. У списку також опинився Єрімічук Олександр Володимирович. Пізніше Зеленський позбавив Єрімічука українського громадянства.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.