Новини

Суд скасував рішення ЦВК про визнання Вірастюка нардепом

Верховний суд на засіданні 23 травня скасував протокол Центральної виборчої комісії від 19 травня про встановлення результатів проміжних виборів в окрузі № 87 і визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

Також суд скасував пункти 1 і 2 постанови ЦВК від 19 травня, яким визнано недійсним голосування на шести проблемних ділянках, де при перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за Олександра Шевченка, ніж в первинних протоколах дільничних виборчих комісій.

У разі, якщо ЦВК або команда Вірастюка подадуть апеляцію, справа буде переглядатися Великою палатою Верховного суду, а її рішення буде остаточним.

19 травня ЦВК склала новий протокол за підсумками довиборів до Верховної Ради на окрузі №87, згідно з яким переможцем залишився кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк.

5 травня ЦВК відмовилася реєструвати народним депутатом кандидата від Слуги народу Василя Вірастюка. У комісії пояснили, що через скасування протоколу про результати виборів по округу №87 у них немає підстав для реєстрації Вірастюка нардепом.

До цього Велика палата Верховного суду визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів до Верховної Ради на окрузі № 87 в Івано-Франківській області, де, за даними комісії, переміг Василь Вірастюк. У Верховному суді частково задовольнили апеляційну скаргу кандидата в депутати по цьому округу Олександра Шевченка.

22 квітня в ЦВК заявили, що кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк офіційно обраний народним депутатом за підсумками довиборів на окрузі № 87. Згідно з попереднім протоколом окружної виборчої комісії, Вірастюк отримав 15 536 голосів виборців. Кандидат від За майбутнє Олександр Шевченко отримав 15 114 голосів.

У той же час Шевченко заявив, що Вірастюк набрав на виборах на 184 голоси менше, ніж він, але пізніше з шести округів вкрали 504 бюлетеня з голосами за переможця.

Довибори пройшли на окрузі 28 березня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.