Новини

“Ситуація складна”: у Чернівціобленерго пояснили, чому змушені так часто вимикати світло

Фото з фб-сторінки АТ Чернівціобленерго

У Чернівціобленерго пояснюють, що складна ситуація в енергосистемі складна не лише через графіки знеструмлень, а й через ремонти мереж.

Про це розповіли у пресцентрі компанії, пише molbuk.ua

“Ситуація на сьогодні склалася складна. Крім доволі “густих” вимкнень за графіками погодинних відключень є ще інші, яких теж неможливо уникнути. Чому так? Бо зараз триває ремонт потужних атомних енергоблоків, які необхідно здійснити, щоб країна могла перезимувати. Таку ж роботу здійснюємо і ми – технічне обслуговування мереж, щоб підготувати систему краю до осінньо-зимового періоду”, – зазначили у пресцентрі.

Також нагадують, що у вимушених стабілізаційних відключеннях винні не обленерго чи влада, а російські окупанти, які методично руйнують нашу енергетику.

“Унаслідок кількох масованих атак ми отримали додаткову зруйновану інфраструктуру. А те, що залишилося, не може виробляти стільки електрики, скільки потрібно для усіх споживачів країни. Навіть з урахуванням сонячної генерації, імпорту та аварійної допомоги. При цьому Україна ке постачає електроенергію на тимчасово окуповані території, а також не здійснює комерційний експорт надлишків електроенергії, бо надлишків просто нема”, – додають у компанії.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 25 червня, впродовж доби буде по чотири відключення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.