Новини

Голова НСЗУ без попередження навідалася до лікарні у Чернівцях: що виявила – фото

Фото з фб-сторінки Наталії Гусак

Під час візиту до Чернівців голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак без попередження у вихідний день відвідала інсультний центр КНП “Центральна міська клінічна лікарня”. Саме в той момент медики приймали двох пацієнтів з підозрою на інсульт: одного привезла “швидка”, іншого – родичі. Тож чиновниця мала нагоду на власні очі побачити маршрут пацієнта і безпосередньо поспілкуватися.

За словами Наталії Гусак, вона залишилася задоволеною побаченим та почутим, пише molbuk.ua

“Маршрут дотримується чітко. Пацієнта оглядає лікар у приймальному відділенні, робить забір аналізів і одразу везуть на КТ. Це обстеження доступне цілодобово і виконується безоплатно – пацієнти це підтвердили. Далі – зважування і оперативне проведення тромболітичної терапії за показами.

Щодо ліків: у лікарні є всі лікарські засоби, передбачені протоколом лікування інсульту. Їх наявність разом із гендиректором і старшою медсестрою звірили по журналу та по факту у відділенні. Також є запас тромболітичних засобів.

До речі, за даними електронної системи охорони здоров’я, у Центральній міській клінічній лікарні від початку року провели вже 211 тромболізисів.

Коли спілкувалася з пацієнтами за закритими дверима в інсультному відділенні, вони підтвердили: медики не пишуть списки ліків, які потрібно придбати в аптеці. Всім забезпечують”, – стверджує Н. Гусак.

Все ж знайшла голова НСЗУ і недоліки.

“Побачила, що майже у кожному листку призначення є ліки з недоведеною ефективністю. Про це сказала керівнику закладу.
Також виникли питання щодо виписування пацієнтів. Зокрема, деякі пацієнти з інсультом після виписки ще проходять лікування в інших відділеннях лікарні. По таких випадках буде проведений автоматичний моніторинг, щоби розібратися, чи не робиться це навмисно для збільшення оплат від НСЗУ”, – зауважує Наталія Гусак.

У лікарні пояснюють: це відбувається в тих випадках, коли людей нема куди виписати, бо їх нема кому доглядати.

“Я їм вірю, вірю, що в такий спосіб вони турбуються про пацієнтів. Але треба усвідомлювати, що йдеться про лікарню, а не про пансіонат. І в таких випадках має працювати взаємодія з соціальними службами”, – зазначила чиновниця.

У результаті Наталія Гусак домовилася із керівником лікарні про те, що команда Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ надасть лікарям додаткову консультацію щодо ведення медичної документації. А виявлені недоліки будуть усунуті.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.