Новини

Тепло повертається: погода на Буковині на вихідних

Автор фото – Пауль Пшенічка

На Буковині на вихідних буде без опадів, вітряно, і тепліше, ніж сьогодні, 14 червня (14 червня, за даними синоптиків, у Чернівцях 19-21° тепла, по області 18-23° тепла).

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр із гідрометеорології, пише molbuk.ua

У суботу, 15 червня, – мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер ↘️північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 10-15°тепла, в горах 6-11°тепла, вдень 20-25°тепла.

У неділю, 16 червня, мінлива хмарність. Без опадів. Вітер ↘️північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 8-13°тепла, в горах 5-10°тепла, вдень 22-27°тепла.

У понеділок, 17 червня, – мінлива хмарність. Вночі без опадів, 🌦вдень місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер ↘️північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 11-16°тепла, в горах 7-12°тепла, вдень 22-27°тепла.

Циклон вихідними буде головним ньюсмейкером погоди. Його центр розташується над півднем України і впродовж суботи-неділі буде поступово зміщуватися на східні області, прогнозує синоптикиня Наталка Діденко.

Тому короткочасні грозові дощі, подекуди навіть сильні зливи, шквали та град найбільш ймовірні у південній частині (окрім Одещини), у східних областях, а також зачепить центр, окрім Вінниччини.

Циклон буде крутитися, вивертатися на схід, а потім на північ – отже ще під його вплив потраплять і північні області України.
І лише західна частина, Одещина та Вінниччина опиняться під впливом смуги високого атмосферного тиску Yogi 1- Yogi 2 (на карті), тому тут опадів не очікується.

“Температура повітря найближчими днями в Україні – рахат-лукум! У денні години передбачається в більшості областей +20+26 градусів, у дощах, щоправда, зниження до +17+19 градусів, на Луганщині +27+30 градусів.

У Києві 15-16 червня пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Максимальна температура повітря вихідними буде невисокою, +20+22 градуси, у дощах зниження до +17+20 градусів.

Отже, найближчими вихідними сухо та переважно сонячно буде на заході України, на Одещині та Вінниччині. А на решті нашої території – дощі та й дощі періодично.

З понеділка, з 17-го червня, температура повітря в Україні почне підвищуватися, повернеться спека, проте не надмірна, згідно сезону”, – пише Н. Діденко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.