Новини

Скільки людина повинна спати, сидіти та ходити на день: учені назвали час

Чимало людей цікавляться, як правильно жити у цьому світі, – скільки треба спати, сидіти й ходити на день, щоб вберегти здоров’я серця.

Дослідники з Інституту серця та діабету Бейкера в Мельбурні (Австралія) дійшли висновку, що людина упродовж доби має спати трохи більш як 8 годин, а сидіти й ходити – приблизно 6 та 2 години відповідно, повідомляє The Telegraph, посилаючись на відомості керівник відділу фізичної активності та автора дослідження, професора Девіда Данстана.

Дослідники вивчили дані про фізичну активність приблизно 2 400 людей віком від 40 до 75 років у Нідерландах, зібрані після того, як вони упродовж тижня носити трекери активності та проходили обстеження.

Потім команда Інституту ввела ці дані в алгоритм, який обчислив “оптимальний” час, який люди мають присвятити різним видам діяльності для найменшого ризику серцевих захворювань та діабету 2 типу.

Скільки можна сидіти в день – що визначили вчені

Учені стверджують, що сидіти слід на добу 6 годин 10 хв. “Фундаментальний принцип полягає в тому, що будь-який час, проведений сидячи, витісняє час, витрачений на фізичну активність, і що більше руху означає краще здоров’я”, – підкреслив Данстан. Учений зазначив, що сидіння варто переривати руховою активністю.

Скільки людина повинна спати – рекомендація вчених

Дослідники порекомендували відводити на сон 8 годин 20 хв. “Сон – це важливий “відновлювальний” процес для організму, і поганий сон може мати численні наслідки для здоров’я серця, зокрема, опосередковано впливати на вибір того, що і коли ми їмо, а також на нашу фізичну активність”, – сказав професор.

Вчені встановили, що під час сну серцебиття й дихання сповільнюються, артеріальний тиск падає приблизно на п’яту частину, і це зменшує навантаження на серце у порівняні з періодами активності.

Скільки треба ходити в день – що рекомендують дослідники

Рекомендований час, зокрема, для ходьби/бігу на день становить 2 години 10 хв. Завдяки підтриманню фізичної активності знижується ризик виникнення багатьох проблем із серцем, у тому числі інфарктів та інсультів. Крім того, за відомостями дослідників, менша імовірність того, що буде рак чи діабет 2 типу.

“При регулярній фізичній активності помірної та високої інтенсивності зміцнюється наш серцевий м’яз. Це покращує те, наскільки добре серце може перекачувати кров по тілу”, – підкреслив Данстан.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.