Новини

Цьогоріч ціни на першу полуницю рекордні: скільки коштують та коли подешевшає

Ціна на полуницю в Україні поки досить висока, але вона може знизитися протягом найближчих двох тижнів у міру збільшення її пропозиції на ринку.

Ціни на інші популярні ягоди, очікується, будуть нижчими, ніж у 2020 році завдяки вищому урожаю, якому сприяли вдалі погодні умови, повідомляє ТСН.

Торік холодна весна із заморозками до кінця травня призвела до того, що ранні сорти полуниці та черешні повністю постраждали. Водночас, у 2021 році ягоди теж зазнали певного негативного впливу через низькі зимові температури, але цьогоріч в травні не зафіксовано критично низької температури для насаджень ягідних плантацій.

“Це нам дозволяє прогнозувати, що валовий збір ранніх сортів суниці садової, малини, смородини, порічки та лохини збільшиться в порівнянні з 2020 роком. Втім, не варто забувати, що попереду для ягідників не менш важливий місяць – червень.

У цей період важливі посухи, або, навпаки, затяжні дощі. Це, звичайно, може негативно вплинути на вегетацію рослин. Однак, вже сьогодні ми маємо впевненість, що ягід буде значно більше, а ціни на них, без сумніву – в рази менше, ніж в минулому році”, – розповів експерт плодоовочевого ринку Олександр Хорев.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.