Новини

«Навіть у магазин не виходжу – дуже страшно»: розповідь буковинки про ситуацію в Ізраїлі

Уродженка Чернівецької області Марія Максимюк розповіла про ситуацію в Ізраїлі, який вже другий тиждень потерпає від обстрілів бойовиків.

Про це йдеться у публікації газети “Молодий буковинець”.

“Дуже-дуже страшно”, – каже у месенджері Марія, описуючи події останніх днів під Тель-Авівом.

“Ситуація в нас невесела. Не дай Боже, комусь відчути в житті такий страх, який ми зараз тут відчуваємо, – розповідає Марія, яка проживає у місті Азор за шість кілометрів від ізраїльської столиці. – Постійно лунають звуки сирени. Ти не знаєш, де вони тебе можуть застати. Боїшся піти в душ, бо може пролунати сирена, а це значить, що треба швидко спускатися. У нашому будинку немає захисної кімнати, тому потрібно спускатись на перший поверх і бігти до сусідів. На все це є лише одна хвилина!”.

Перші дні загострення ситуації в Ізраїлі колишня буковинка згадує зі страхом.

“Не спали, не їли. Сиділи, тільки чекали, коли це все закінчиться. Два-три дні бомбили дуже сильно! Ти просто вибігаєш, щоб сховатися, а в тебе над головою ракета за ракетою летить… Ракета за ракетою… І ти не знаєш, де вона впаде – чи біля тебе, чи десь далі, чи її впіймають, чи не впіймають…”, – розповіла Марія.

Щоправда, останні кілька днів, каже, стало спокійніше. Та не надовго.

“Буквально позавчора думали, що буде тиша. Тільки полягали спати – і крізь сон тільки чуємо, як щось вибухає! А сирена не спрацювала… Через кілька секунд чуємо – сирена лунає із запізненням… В чому ти одягнений – не важливо. Вибігаєш просто, щоб врятувати своє життя”, – каже буковинка.
Марія додала, що місцеві жителі не пригадують такого жахливого протистояння, як зараз. Кажуть, якщо щось подібне й було, то в регіонах ближче до Гази.
“Але не в центрі, де живе багато людей, – розповідає українка. – Але зараз така ситуація, що по всій країні “бомблять”.

Жителі Ізраїлю кажуть, що нині вся надія – на армію. “Армія, на щастя, у нас дуже сильна, – говорить Марія – Встигають зловити більшість ракет. Хоча є й випадки, коли ракети потрапляли в автобуси і в будинки”.

“Сьогодні у нас вже тихо, – розповіла Марія Максимюк у понеділок, 17 травня. – Учора було тихо. Сьогодні посеред ночі прокинулась від звуку двигуна мотоцикла, який їхав на вулиці. Я підірвалась, як ненормальна, вже хотіла бігти…”.

“Як правило, ракетами луплять ввечері. Якось днями у нашому місті впав метровий осколок від ракети. Це була приблизно 14.00. Ми працювали на роботі, і тут на тобі – сирена. На роботі є спеціальне приміщення, де можна сховатися, то ми всі з колегами давай туди… Через кілька хвилин дізнались, що в нашому місті знайшли осколок. Нікого він, звичайно, не травмував, а тільки впав на дорогу… Страшно зараз тут. Нікуди не ходимо – ні в магазини, ні на море, ні в кафе. Бо просто не знаєш, коли і що станеться…”.

Як на Близькому Сході знову спалахнула війна і чому тут теж не обійшлося без Росії та Путіна, читайте у публікації в свіжому номері газети “Молодий буковинець”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.