Новини

“Не боюсь нікого”: Зеленський відмовився назвати прізвища олігархів, з якими буде боротися

Президент Володимир Зеленський заявив, що буде боротися над зменшенням олігархів в Україні.

Про це глава держави сказав під час пресконференції 20 травня. 

Утім, хто саме потрапить під деолігархізацію, президент не озвучив. “Називати їхні прізвища не буду. Не боюсь нікого. Вважаю, що 13 (олігархів – Ред) – за підрахунком секретаря РНБО і його помічників”, – сказав він.

Зеленський повідомив, що вже наступного тижня в Україні може з’явитися закон про боротьбу з олігархами. За його словами, документ “готовий майже на 100%, але є декілька деталей”. 

“Впливу на масмедіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути. Але якщо це буде, ці люди отримують квиток під назвою “олігарх”. Вони з’являться в спеціальному реєстрі. Тоді цей великий бізнес може втратити велику частину активів за кордоном. Вони всі розуміють: ціна

їхніх активів і тих, що в Україні, і тих, що за кордоном, буде зменшена. Але не завдяки санкціям України, а завдяки появі такого поняття на законодавчому рівні як олігарх.  Це найголовніше. Ніхто нікого не вбиває, всі хочуть, щоб великий бізнес залишався, був платниками податків, щоб збільшував кількість

робочих місць”, – наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, раніше Володимир Зеленський заявив, що в Україні уперше за багато років кількість олігархів знизилася, а після того, як суд відправив під домашній арешт кума Путіна і лідера “ОПЗЖ”  Віктора Медведчука, в державі почнуть деолігархізовувати й інших відповідних осіб.

Зеленский попередив, що подібні заходи очікують і на інших олігархів, якщо вони не стануть просто великими бізнесменами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.