Новини

Верховна рада призначила нового міністра інфраструктури

Верховна Рада призначила керівника Укравтодору Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури.

Відповідне рішення підтримали 284 народні депутати.

Про це пише ВВС України.

Донедавна Олександр Кубраков опікувався дорогами в “Укравтодорі” та разом з Кирилом Тимошенком займався одним з наймасштабніших проєктів команди Зеленського – програмою “Велике будівництво”.

Виступаючи перед депутатами Олександр Кубраков запевнив, що у “Великому будівництві” не було політичної складової.

“За 2020-2021 роки ми відремонтуємо майже 40% основної мережі доріг держави. Це близько 9 тис. км доріг тільки державного значення”, – зазнчив Кубраков.

На посаді міністра Олександ Кубраков пообіцяв будувати аеропорти в регіонах, розвивати ринок внутрішніх авіаперевезень та створити національного авіаперевізника.

Олександр Кубраков змінив в Мінінфраструктури Владислава Криклія, який керував інфраструктурою ще з часів уряду Гончарука 2019 року.

Олександру Кубракову 38 років. Навчався у Київському економічному університеті на маркетолога, стажувався у США в Harvard Kennedy School.

З 2004 року працював у маркетингу, зокрема керував маркетинговими відділами у “Київстарі” та банку “Фінанси та кредит”.

У 2011 році став радником керівника Києва Олександра Попова й залишився у КМДА при Віталію Кличку, де до 2015 року був радником з IT.

У листопаді 2019 році призначили Кубракова керівником Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодору”) замість поляка Славоміра Новака.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.