Новини

У місцях із камерами автофіксації кількість ДТП з тяжкими наслідками знизилася втричі – поліція

За 4 роки від початку введення в Україні автоматичної фіксації порушень ПДР в місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації, кількість ДТП з тяжкими наслідками знизилася втричі.

Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook

“Швидкість залишається однією з найпоширеніших причин ДТП з тяжкими наслідками. Проте за 4 роки роботи в місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації, кількість ДТП з тяжкими наслідками знизилась втричі.

До запуску системи фіксації кількість ДТП з загиблими та/або травмованими в місцях встановлення приладів контролю становила – 541, наразі – 175 (47 випадків з причини перевищення швидкості).

Наша мета – “Vision Zero” (нульова смертність на дорогах). І ми невпинно до неї ідемо”, – зазначив Олексій Білошицький.

Білошицький повідомив, що наразі 265 приладів контролю працюють у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Камери функціонують у 25 містах та 15 областях України, окрім областей, де тривають бойові дії.

“За 4 роки поліцейські винесли понад 10 мільйонів постанов – саме стільки разів ми притягнули до відповідальності порушників швидкісного режиму та тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою громадського транспорту. З цієї кількості було виконано 89% постанов та сплачено штрафів на загальну суму понад 2,1 мільярда гривень”, – додав заступник начальника департаменту.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.