Новини

Хотіли отримати “соціальну допомогу”: на Буковині аферисти ошукали двох жінок

Дві буковинки потрапили у шахрайську пастку під час отримання “соціальної допомоги”, поліцейські проводять досудові розслідування. Шахраї продовжують розповсюджувати у соціальних мережах та месенджерах оголошення про можливість отримання додаткової грошової допомоги від різних організацій. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають аферистам привласнити їхні кошти. Саме в таку шахрайську аферу потрапили жительки Дністровського району. Сума збитків, завданих заявницям, становить понад 34 тисячі гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 30 травня, до відділення № 1 (Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернулася 40-річна жителька м. Сокиряни. Заявниця розповіла, що побачила в одній із соцмереж оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. Після цього буковинка отримала сповіщення про перерахування 9 650 гривень на невідомий рахунок.

За такою ж схемою аферисти ошукали 69-річну жительку Новодністровська. Перейшовши за фішинговим посиланням шахраїв буковинка втратила з карткового рахунку 24 630 гривень. Зі слів заявниці кошти були перераховані на невідомі банківські рахунки.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Чернівецької області наголошують, щоб не стати жертвою протиправних дій аферистів, варто бути обачним та дотримуватися наступних рекомендацій:

– ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо отримання будь-якої благодійної допомоги. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;

– дізнавшись про можливість отримати фінансову виплату чи подарунок, перевірте отриману інформацію на офіційному сайті установи чи організації;

– не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон), ні у телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.