Новини

Стало відомо, чи будуть цьогоріч у Чернівцях пришкільні табори

У Чернівцях другий рік поспіль не буде таборів денного перебування учнів.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

За словами чиновника, від цієї практики вирішили відмовитися: мовляв, коштів на це потрібно чимало, а оздоровчий ефект мінімальний. Та й для педагогів це не надто зручно.

До прикладу, у 2018 році на організацію пришкільних таборів денного перебування з міського бюджету виділили понад мільйон гривень. Цю суму розрахували на відпочинок 3700 дітей впродовж 14 днів.

“Ми ретельно вивчали це питання та довго дискутували щодо доцільності роботи пришкільних таборів, – зазначає Сергій Мартинюк. – Проте дійшли висновку, що такий вид оздоровлення дітей є не надто ефективним. Тож це марна витрата коштів та часу педагогів. Адже грошей потрібно було на табори чимало: на харчування, оплату праці вчителів. Які у цей час могли займатися іншими справами або перебувати у відпустці. Тобто тут питання економії коштів навіть не основне. Головне у тій ситуації, яку зараз маємо, – збереження здоров’я учнів та педагогів”.

Можливо, з часом до питання відновлення пришкільних таборів повернуться.

“Звісно, як і будь-яке рішення, воно має свої “за” та “проти”. Може, з часом ми до цього питання і повернемося. Але поки що маємо більше “мінусів” існування таких таборів, ніж переваг”, – каже чиновник.

Натомість у чернівецьких школярів буде можливість безкоштовно протягом трьох тижнів відвідувати заміські табори. Детальнішу інформацію щодо них невдовзі оприлюднять, пообіцяв Сергій Мартинюк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.