Новини

У Білорусі військовий літак впав на приватний будинок: є загиблі

У білоруському місті Барановичі на приватний будинок впав навчально-бойовий літак. Внаслідок авіакатастрофи загинуло двоє пілотів. 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як пише регіональне видання “Наш край”, літак злітав з аеродрому, але впав на вулиці Рози Люксембург в Барановичах. У Міноборони Білорусі повідомили, що обидва пілоти загинули.

“Під час виконання навчально-тренувального польоту екіпаж виявив технічну несправність. Проявивши мужність і героїзм, пілоти прагнули відвести літак від населеного пункту. Переконавшись, що траєкторія падіння літака знаходиться поза житловими будинками, льотчики катапультувалися. На жаль, обидва пілоти загинули. Інших жертв і руйнувань немає”, – йдеться в повідомленні відомства.

Загинули командир і льотчик ланки навчально-бойової ескадрильї 116-й шаб майор Нічіпорчік Андрій і лейтенант Куканенко Микита. Останній був героєм сюжету “ВаенТВ”: “Микита Куканенко все своє дитинство провів у діда в селі Боровуха, де базувалася вертолітна база, тому розмови про авіацію в сім’ї були постійними…”.

Політ здійснював навчально-бойовий літак Як-130 – один з найсучасніших в Білорусі. Партія була закуплена у Росії в 2015-2016 роках.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.