Новини

Німецька ініціатива з посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро

Завдяки німецькій ініціативі, спрямованій на посилення протиповітряної оборони України, вдалося зібрати на ці цілі майже мільярд євро.

Про це повідомили в МЗС Німеччини з нагоди візиту глави відомства Анналени Бербок до Києва.

У МЗС Німеччини зазначили, що Бербок прибула до України у вирішальний момент: кілька днів тому РФ розпочала новий наступ на Харків. Мета поїздки міністра закордонних справ – запевнити, що навіть попри загострення ситуації в зоні бойових дій, Німеччина та Європа і надалі твердо стоятимуть на боці України і не припинять її підтримку.

“У цьому контексті слід також розглядати глобальну ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони, яку міністерка закордонних справ нещодавно запустила разом з міністром оборони Пісторіусом.

Наразі вже зібрано майже мільярд євро для надання додаткової підтримки українській протиповітряній обороні”, – йдеться у повідомленні.

В МЗС зазначили, що робота в рамках ініціативи продовжується і додали, що ця ініціатива також захищає безпеку країн ЄС від російської агресії.

“Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. Путін спекулює на тому, що у нас врешті-решт закінчиться повітря, але у нас є сила духу.

Німеччина, разом з багатьма іншими країнами з усіх куточків світу, твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі”, – заявила Бербок.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.