Новини

“Будемо одягати на всі великі свята”. У Чернівцях новонародженим подарували перші вишиванки

Сьогодні, 16 травня, у Всесвітній день вишиванки в Міському пологовому будинку №2 вручили вишиванки новонародженим діткам.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Вишиванки вручали міський голова Чернівців Роман Клічук і один із засновників свята, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк.

“Я був головним лікарем пологового у 2006 році, коли Леся Воронюк та Михайло Павлюк започаткували цю традицію – вручення вишиванок новонародженим діткам. Після того 18 років щороку так відзначаємо це свято – це вже традиція. Діткам, які народяться впродовж доби, – вручають вишиванки. Сьогодні в нас народилося вісім діток”, – говорить заступник директора пологового будинку з охорони материнства та дитинства Альберт Куріцин.

Марина Сідар сьогодні народжувала вдруге. Хлопчика назвали Тимофієм за ініціативи старшого братика.

“Це мої другі пологи. Ми вже з досвідом і знаємо, як все відбувається. Не очікували, що ми о 12 годині ночі приїдемо народжувати і наш син народиться в День вишиванки. Це свято, яке започаткували в нас на Буковині і яке ми відзначаємо сім’єю, адже поважаємо нашу культуру та традиції. Вчимо цього і старшого сина – носити вишиванку”, – каже Марина Сідар.

Вікторія Герман сьогодні також народила другу дитину – дівчинку Мію.

“Народжувала сьогодні вранці о 7:30. Пологи пройшли прекрасно. Нас удома чекає мій другий син Марк, який дуже чекає на сестричку. Вишиванку будемо одягати на всі великі державні та церковні свята”, – каже пані Вікторія.

Серед новонароджених є також двійнята – Максим та Аліна, яким також вручили духовний та національний український атрибут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.