Новини

В Україну йде потужний циклон “Марійка”: які регіони у небезпеці

З середи, 18 травня, в Україну прийде потужний циклон “Марійка”. Він принесе дощову та похмуру погоду. Синоптики попереджають про сильні весняні грози на більшій території України.

Попри дощі, температура повітря залишатиметься високою. На Сході України прогнозують до +29 градусів, на заході до +24 градуси.

Через потужний циклон Найбільше дощитиме у центрі та на півдні країни. Температура повітря там триматиметься на рівні +20…+22 градусів. На заході буде холодніше — +19…+22 градусів. Водночас у Чернівцях — +18…+19 градусів.

У східних областях день, попри грози, буде теплим — стовпчики термометрів підскочать до +24…+28 градусів.

У Києві температура повітря становитиме +19…+21 градуса. Вітер прогнозують північно-західний зі швидкістю 7−12 метрів на секунду.

Прогноз від синоптиків на тиждень

Синоптики розповіли, що Україну накриє циклон. Він принесе грози та падіння температури. Найбільше опадів вона прогнозує у північних та центральних областях, а також на Одещині та Миколаївщині.

У східній частині та у більшості західних областей буде сухо. Похолодання найбільше торкнеться смуги від Київщини до Одещини. Температура повітря коливатиметься у межах +17…+22 градусів.

Штормове попередження від ДСНС

ДСНС попередила про небезпечні метеорологічні явища в Україні, які очікуються на початку наступного тижня.

Температура повітря протягом тижня буде такою:

на Сході +20+29 градуси
на Заході +17+24 градусів
на Півночі +18+22 градус
на Півдні +17+24 градуси

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.