Новини

На Харківщині точаться запеклі бої: мешканців прикордонних сіл евакуйовують

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов / Скриншот

Російська армія продовжує тиснути та просуватися вглиб Харківської області. Станом на 12 травня збільшилася так звана “сіра зона”, а також кількість населених пунктів, де точаться активні бойові дії.

Про це сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону вдень 12 травня.

“Ворог продовжує свої намагання просунутись вглиб Харківської області. У нас дійсно збільшилась “сіра зона”, збільшилась кількість населених пунктів, на територіях яких ведуться активні бойові дії”, – сказав Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов повідомив, що ЗСУ намагаються протистояти та утримувати свої позиції.

“Істотних успіхів по цих територіях немає, проте ситуація дійсно доволі важка, але повністю контрольована нашими військами”, – сказав голова ОВА.

Як зазначив Синєгубов, наразі основне завдання – стабілізувати лінію фронту.

У ДСНС повідомляють, що понад дві доби триває евакуація мешканців населених пунктів, життю та здоров’ю яких загрожують постійні обстріли з боку окупантів. Ця робота проводиться під керівництвом Харківської обласної військової адміністрації, силами підрозділів Нацполіції та ДСНС у співпраці з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, волонтерами.

Рятувальники, поліцейські та представники місцевих громад продовжують оповіщувати населення про необхідність евакуюватись з прикордонних населених пунктів, після чого супроводжують їх до проміжних евакопунктів. Там, на місцях постійно працюють психологи ДСНС.

Наразі з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 4500 жителів.

Нагадаємо, у ГУР заявили, що заздалегідь знали про плани окупантів розпочати наступ у Харківській області, тому він не став несподіванкою.

Раніше головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що росіяни активно атакують підрозділи ЗСУ на декількох напрямках з метою просування вглиб Харківської області.

РФ під час наступу просувається на Харківщину, а ЗСУ перекидають додаткові підрозділи, розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин 12 травня. За його словами, у прикордонних населених пунктах тривають оборонні операції.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.