Новини

Батько катував своїх дітей розпеченою кочергою: вчителі у школі виявили жорстоке знущання

На Хмельниччині 37-річного батька підозрюють у катуванні. Він зізнався поліції, що карав неслухняних дітей гарячим металом — розпеченою кочергою. Те, що 8-річний Ілля не може сидіти, помітили вчителі. Спочатку саме в нього знайшли опіки на сідницях, а потім травми побачили і на тілі його молодшої сестрички.

Про це 17 травня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Червоні плями від опіків та криваві пухирі. На фото — братик та сестричка. Зробили світлини вчителі, які вирішили оглянути дітей після того, як 8-річний Ілля прийшов до школи, кульгаючи.

“Ми побачили в дитини опіки на сідницях і на ногах, сильні опіки, там вже почались гнійні раночки”, — розповіла вчителька молодих класів Балинської школи Марія Дрозда.

Хлопчик спочатку розповідав педагогам, що нібито впав з велосипеда, але потім зізнався — так по-звірячому катували його вдома.

“Він мені сказав, що це зробив батько. Що кочергою зробив. Я так подивилася — там навіть не кочерга, а жаровня, вся сідничка була обпечена”, — каже директорка Балинської школи Олена Зборовська.

Такі ж травми були і в Софії — шестирічної сестрички Іллі. Її тіло було наче клеймоване металевим прутом. Обох дітей повезли до лікарні. Жорстокість травм вразила навіть медиків.

“Двоє дітей були з ознаками побоїв та опіків. Не могли сидіти, тільки ходили і лежали на животі. Надана допомога, перев’язки, знеболювальні”, — розповів завідувач відділення Дунаївської лікарні Олександр Гнатюк.

Тим часом батька викликали до школи, де на нього чекав вже і сільський голова. Катування він пояснив тим, що діти не слухалися.

“Зізнався, що це він так карав дітей. Він брав, розжарював цю кочергу і прикладав”, — розповіла директорка школи.

Сім’я неблагонадійна, розповідають у селі. 37-річний Сергій працює на різних роботах, його дружина, 25-річна Катерина, в декреті. На двох в них п’ятеро дітей, за якими, кажуть сусіди, взагалі не доглядають.

“Троє дітей Сергія — Ілля, Софія, Артем. Один хлопчик Микита — це Каті. І один найменший — їхня спільна дитина. Неблагополучна сім’я, стояла під наглядом”, — зазначила директорка школи.

Нині хата родини зачинена на замок. На подвір’ї лежить жаровня, можливо саме та, якою чоловік виховував малих. Ілля та Софія — рідні діти Сергія, їхня мати позбавлена батьківських прав. Мачуха малих, Катерина, телефоном пояснила ТСН, що захистити дітей не могла.

“Я це все бачила, я його просила, щоб він не чіпав дітей! Я не змогла захистити, в мене була дитина на руках маленька”, — розповіла Катерина Ширяєва.

У поліції відкрили два кримінальні провадження — за злісне невиконання батьківських обов’язків і катування. Сергія затримали на два місяці. Потрапити за ґрати може і Катерина — за те, що підбурювала чоловіка. Принаймні, так він сказав поліції.

“Таким чином батько здійснював виховний процес після того, як співмешканка поскаржилась, що діти не слухались”, — розповіла речниця поліції Хмельниччини Інна Пронік.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.