Новини

Виділяють мільйони гривень: які комунальні підприємства отримують допомогу від міської ради Чернівців

Чернівецька міська рада виділяє мільйони гривень на фінансову допомогу трьом комунальним підприємствам.

Про це не пресконференції повідомив мер Роман Клічук.

” ”

Чернівецька міська рада дотує Чернівецький аеропорт, який не працює, але гроші виділяють, щоб зберегти колектив. Також кошти з міського бюджету отримують “Чернівцітеплокомуненерго” та “Чернівціводоканал”.

“Є певні суми, які закладені у бюджеті до кінця року, але ситуація змінюється і ці суми можуть зростати або зменшуватися. Найбільше коштів отримує “Чернівціводоканал”. Тариф підприємства збитковий, адже усі складові зросли у рази. Водоканал неспроможний самостійно сплачувати за електроенергію, тому буде дотація з міського бюджету. Наразі ще не знаємо, яка буде сума. Ціни на водопостачання встановлює НКРЕКП і вони обіцяли тариф підвищити з 1 квітня, але цього не зробили. Тому Асоціація водоканалі подала на НКРЕКП до суду”, – пояснив Роман Клічук.

На “Чернівцітеплокомуненерго” нещодавно виділили сім мільйонів гривень, адже тариф збитковий і є найнижчим в Україні.

“Ще у 2021 році був ухвалений мораторій про заборону підвищення тарифів на тепло. У нас щомісяця збільшується заборгованість за газ від Нафтогазу. Вже другий рік очікуємо на покриття різниці від уряду і вже це величезні суми. На останній сесії ми виділили 7 мільйонів гривень підприємству на покриття заборгованості за газ, щоб їх не відключили. Доведеться далі виділяти кошти підприємству з міського бюджету, але це неправильно”, – вважає Роман Клічук.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.