Новини

Названо десять найкорисніших сирів: радять дієтологи

Багато смачних страв передбачають використання сиру. За словами дієтологів, не всі сири однаково корисні. Доктор медичних наук Сара Нейман зазначає, що загалом сир може бути хорошим джерелом поживних речовин, включаючи білок, жир, кальцій, калій, вітамін К і фосфор, пише Parade.

За словами експерта, деякі сири мають високий вміст натрію та насичених жирів, які не є корисними для здоров’я серця. Неорганічні сири, як правило, містять більше насичених жирів, саме тому дієтолог рекомендує купувати органічну продукцію.

Десять найкорисніших сирів за версією дослідників:

Моцарела

Якщо ви любите сир, але при цьому хочете стежити за споживанням калорій і жирів, то моцарела – хороший варіант. У ній трохи менше жиру і калорій, ніж в інших сирах, також вона має менший вміст натрію.

Манчего

Це іспанський сир, виготовлений з овечого молока, тому в ньому надзвичайно низький вміст лактози, що робить його гарним вибором для людей з чутливістю до цього компоненту.

Козячий сир

Може бути хорошим варіантом для людей, які погано переносять сир з коров’ячого молока. Тому що білок казеїн, який міститься в козячому сирі, не викликає запальних ефектів, як в інших видах молочних продуктів. Козячий сир також містить багато селену – поживної речовини, яка допомагає захистити організм від запалення.

Пармезан

У пармезані більше білка, ніж в інших сирах, що робить його найкращим вибором. Це ще один сир з низьким вмістом лактози, що робить його ще одним хорошим вибором для людей з підвищеною чутливістю.

Швейцарський

Містить різні сполуки, які допомагають знизити кров’яний тиск. Зокрема, там є вітамін В-12. Інші поживні речовини швейцарського сиру, які роблять його серцево-судинним переможцем – це кальцій, цинк і вітамін D.

Чедер

Багато сирів чедер у продуктових магазинах піддаються інтенсивній обробці, тому, купуючи їх, потрібно пам’ятати про пораду щодо вибору органічного сиру, щоб він мав менший вміст натрію. Потрібно обирати жирний чедер, який містить більше вітаміну К, ніж сир зі зниженим вмістом жиру.

Пекоріно Романо

Італійський сир, виготовлений з овечого молока, багатий на кон’юговану лінолеву кислоту, яка сприяє зменшенню запалення та підтримці здоров’я серця.

Парміджано Реджано

Італійський сир, але, на відміну від пекоріно романо, він виготовляється з сирого коров’ячого молока, а не з овечого. Має високий вміст жиророзчинних вітамінів, зокрема A, D, E і K.

Бринза

Менш калорійний, ніж більшість інших сирів, тому це хороший варіант для тих, хто має на меті схуднення. Смакує поверх салатів, на макаронах або в поєднанні з солодкими елементами.

Домашній сир

Містить більше білка, ніж більшість інших сирів, з 8 грамами поживних речовин на порцію. Сир можна додавати у смузі, зверху на фрукти та мюслі або навіть використовувати як замінник сметани у несолодких стравах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.