Новини

У Дністровському водосховищі різко знизився рівень води: чим це небезепчно

На даний момент спостерігається різке зниження рівня води у Дністровському водосховищі.

Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль.

Починаючи з 14 квітня 2024 року і по сьогоднішній день зафіксовано зміну рівня зі 120,83 мБС до 117,68 мБС, тобто за 15 днів вода впала на 3,15 метри.

“Такі різкі коливання рівня води, особливо у весняно-літній період, завдають великої шкоди екосистемі водойми, внаслідок чого: різко осушуються природні нерестовища, гине ікра цінних видів риб на осушених берегах та з кожним роком зменшується популяція даних видів, що в майбутньому може призвести до екологічного спустошення іхтіофауни даної водойми. Несприятливий гідрологічний режим і пов’язана з цим недостатня розвиненість нерестового фонду є основним лімітуючим фактором, який впливає на ефективність нересту риб у Дністровському водосховищі”, – пояснюють у рибоохоронному патрулі.

Працівники рибоохорони щороку формують матеріали для розгляду Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи Дніпровських та Дністровського водосховищ, в яких неодноразово піднімали питання про проблему різких коливань рівнів води, зазначають про важливість дотримання коливань до 10 см на добу.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.