Новини

«Немає кращих або гірших вакцин»: чиновник про особливості щеплення на Буковині

Наразі на вакцинацію записані близько шести тисяч буковинців. Частину з них уже щепили, тож у списку ще – біля 4-5 тисяч людей.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Чорний.

“Зараз ми вакцинуємо AstraZeneca, виготовленою на потужностях Кореї. Її залишилося небагато. Проте хвилюватися через це не варто. Процес постачання вакцин на Буковину вже налагоджений і відбувається безперебійно”, – запевняє Олег Чорний.

Посадовець не радить перебирати вакцинами і очікувати на якусь “кращу”.

“Немає кращих чи гірших вакцин. Вони є, і ними треба вакцинуватися, поки є можливість. Крапка. Усі вони – незалежно від назви – зберігаються у належних умов, з дотриманням усіх норм. До прикладу, Pfizer зберігається на центральних складах у Києві за температури мінус 70-80 градусів. Після того, як вакцину виймають зі складу, у нас є 4-5 днів для використання цього флакончика. Тобто навіть враховуючи час, необхідний на доставку вакцини, ми спокійно можемо імунізувати необхідну кількість людей”, – зазначає посадовець.

За словами чиновника, найбільш активно щепляться ті люди, які безпосередньо зіткнулися з коронавірусом, причому в найгірших його проявах – важкій формі хвороби або ж навіть смерті когось із рідних.

“Такі люди найбільш активні. Самі телефонують, запитують, куди під’їхати по вакцину. Вони розуміють, з чим мають справу”, – зауважує Олег Чорний.
Раніше посадовець повідомив, коли вакцинованих буковинців почнуть щепити другою дозою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.